Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Delphi (6)] VB-achtige 'On Event' met een type library

Anoniem
Fahr
8 antwoorden
 • Ik zit wat te klooien met de imported type lib van MSN Messenger in Delphi 6. Die MSN Messenger type lib heeft zekere functies/procedures die getriggered worden als er bijvoorbeeld iemand online komt. In VB kon je daar dan op reageren met zoiets:

  On Event blah do blahblah (of iets dergelijks, al heel lang geen VB meer gebruikt)

  Nou is mijn vraag: kan je met Delphi OOK reageren op die events? Op de een of andere manier moeten die toch wel te raisen zijn lijkt mij, zoals in VB met On Event?

  Iemand enig idee?
 • [quote:0a2f6c4805="Fahr"]Ik zit wat te klooien met de imported type lib van MSN Messenger in Delphi 6. Die MSN Messenger type lib heeft zekere functies/procedures die getriggered worden als er bijvoorbeeld iemand online komt. In VB kon je daar dan op reageren met zoiets:

  On Event blah do blahblah (of iets dergelijks, al heel lang geen VB meer gebruikt)

  Nou is mijn vraag: kan je met Delphi OOK reageren op die events? Op de een of andere manier moeten die toch wel te raisen zijn lijkt mij, zoals in VB met On Event?[/quote:0a2f6c4805]

  Je moet ze niet raisen, maar onderscheppen.

  Wat voor events zijn het?
  Delphi -> Help -> Delphi Help -> events, in COM objects,
 • [quote:646bb4f0e7="h4xX0r"]Je moet ze niet raisen, maar onderscheppen.

  Wat voor events zijn het?
  Delphi -> Help -> Delphi Help -> events, in COM objects,[/quote:646bb4f0e7]

  Dat is niet echt wat ik bedoel, bijvoorbeeld, in die TLB zit een event die wordt aangeroepen als er iemand online komt op MSN, ik wil in mijn Delphi code reageren op die event zoals je in VB deed met On Event UserConnect do blah (ofzo)

  die Events in COM objects lijkt me iets TE uitgebreid voor zoiets simpels…
 • Okay, een van de dingen die je kunt doen is de naar een *.PAS geconverteerde type-library toevoegen aan een package ne de package registreren. Je krijgt dan een ActiveX control die je toegang geeft tot het object, waarbij je op eenvoudige wijze events kunt toewijzen.
  Als dit echter niet werkt, dan wordt het een stuk complexer. Dan moet je gaan klooien met EventSinks en ConnectionPoints en dat soort zooi. Moet je een class maken die een bepaalde interface ondersteunt en deze toekennen aan het MSN object en nog een heel gedoe er om heen. Het kan wel, maar om dit allemaal goed uit te leggen…
  Een goed boek is beter. Het is al een beetje verouderd boek maar als je het boek "Delphi COM Programming" (ISBN 1-57870-221-6) nog niet hebt moet je het toch maar eens ergens proberen te lenen. Kopen kan natuurlijk ook. :lol:

  Delphi kan overigens prima op deze events reageren. MSN en Delphi zou geen problemen moeten geven.
 • Ik ben er al uit met de geweldige hulp van Mark (Psycho©), die events kan je gewoon als types assignen als je een functie maakt met dezelfde params…

  zoiets:
  [code:1:71fc095e3e]
  Msg.OnUserJoin := OnJoinEvent;

  procedure OnJoinEvent;
  begin
  //blah
  end;
  [/code:1:71fc095e3e]
 • Is het je nu gelukt om een iets te doen als er iemand online komt met MSN?
 • ja, kan alleen nog niet op de user reageren. Ben samen met Mark bezig om de fouten in de type lib weg te werken zodat de OLE types de juiste namen krijgen.

  Als je een werkende TLB wilt hebben moet je nog ff wachten dus…
 • Kan je ook al bijvoorbeeld het lijstje weergeven mensen in de lijst? Of naam wijzigen en dat soort dingen of dat niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.