Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

versie check MSACCESS via register

Anoniem
None
3 antwoorden
 • hoe checkt men de versie van MSACCESS(indien aanwezig op een PC)
  door waar in het register welke waarde precies op te vragen?
  Bij mij [b:34d778f0c0]LIJKT[/b:34d778f0c0] dat te zijn:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\\Software\\CLASSES\\Access.Application\\CurVer

  maar daar staat als naam "Standaard".

  Hoe pak ik dit aan als de taal van de "target-PC" onbekend is???
 • Volgens mij moet je dat niet doen door in de Registry te zoeken maar via COM. Gewoon proberen om een Access-applicatie te maken via COM en als dat niet lukt dan is Access niet geinstalleerd. Lukt het wel dan is er vast een functie binnen dat object wat je extra versie-informatie oplevert.
  Of vergis ik mij?
 • heb dat inderdaad geprobeerd nl. door een Access.Application Object te creëeren en dan versie info op te vragen. Maar dan kon ik alleen de DbEnigine info vragen en die geeft niet "8" voor MSOffice97 maar heeft zijn eigen nummering. Zou misschien expliciet een Access.Application.8 object moeten kiezen…..
  Heb nu geconcludeerd dat door als Naam/Name van de sleutel "" te kiezen, er altoos de als (standaard) in de NL versie staande gegevens geproduceerd worden…en dus zal dat ook wel bij US/UK machines zo zijn..

  Bedankt voor de tip en ga dit wel proberen.
  Allen weet ik nog niet hoe precies ik de eventuele foutconditie die kan
  ontstaan moet afhandelen…ben nog maar een C++beginner…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.