Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

batchfile voor datumaanpassing

None
14 antwoorden
 • Weet iemand hoe je in een batch file de datum automatisch kan laten omzetten?

  Wat wil ik: een programma opstarten met een batchfile, waarbij de datum een jaar wordt teruggezet, als het programma wordt afgesloten moet dezelfde batchfile de datum weer terugzetten naar de (huidige) orginele datum.

  Bert Kuyper
 • laat me raden je hebt swish ofzo en die werkt maar een maand lang???
  en door een batfile te maken hoef je niet elke keer de datum terug te zetten heb ik het goed of niet???
 • Zoiets ja, ik heb een PTT telefoonboek CD, maar die doet het na een jaar niet meer. Door de systeem datum terug te zetten werkt het wel. Maar om dat nou iedere keer met de hand te moeten doen ??? Dit moet handiger kunnen, alleen met mijn beperkte kennis van batchfiles schrijven lukt het me niet.

  Dus wie weet wel hoe dit kan??

  Bert Kuyper
 • volgens mij kan dat nog eens met een batch file daar voor heb je eerder een exe file nodig
 • Gewoon het 'Date' commando…

  Date 11-08-2002
  of
  Date 01-01-1999

  Het datum-formaat hangt overigens wel af van je systeem-instellingen. Dus het kan zijn dat je eerst de maand, dan de dag moet invoeren. Kun je zien door 'Date' te gebruiken zonder parameters…
  Om de datum terug te zetten naar de huidige datum heb je een probleem. Is je computer echter aangesloten op het Internet dan kun je dit via 'NET TIME ?' met wat extra systeem-afhankelijke settings weer correct instellen. Zo niet, dan zul je altijd handmatig de datum terug moeten zetten.
 • Hoi bku,

  Dit wordt lastig denk ik,eerst gezocht welk file met "Datum en tijd" in Configuratiescherm te maken heeft.Nadat ik daar een snelkoppeling van gemaakt had,kon ik op eigenschappen zoeken,als je dan op "Ander pictogram" klikt zie je het volgende pad,

  C:\WINDOWS\SYSTEM\TIMEDATE.CPL

  Dit "Timedate.cpl" file kun je met notepad openen,dan zie je dat het geen gewoon tekstfile is zoals bv. Autoexec.bat of Config.sys.Met mijn beperkte kennis op dit gebied, denk ik dat een "batchfile" hier geen soelaas biedt,maar misschien weet iemand anders wel een oplossing langs deze weg.

  Wellicht dat dit een mogelijkheid is,haal "Setdate" op deze site op,

  http://www.rekenwonder.com/setdate.htm het is freeware,jammer genoeg werkt het niet met Win 2000 en XP.

  De file die je moet aanpassen moet natuurlijk op de HD staan en ik weet niet of de CD-foongids dat bij installatie doet.Als dat niet het geval is dan kun je de gehele CD naar de HD kopiëren (hopelijk lukt dat) dan heb je die CD ook niet meer nodig als je het programma draait.


  Hopelijk is dit wat voor je.


  Groeten wanderer.
 • Bedankt voor de tip, ik heb de file even gedownloaded, en zal het uitproberen. Ik werkk toch met win98, dus geen probleem.

  Indien het wat is, dan zal ik hier mijn reaktie nog even geven.

  Voor wat betreft het antwoord op set date/time: Ja, die optie ken ik wel, alleen dan moet ik dus alles handmatig doen. Ik kan in de batch file wel een vaste datum zetten, maar dan komt die juiste tijd niet meer terug bij het afsluiten van het programma.

  Bert Kuyper
 • Ik heb een beter idee, wat dacht je van de datum tig jaar vooruit zetten en dan de CD-foon gids installen, waarna je de tijd weer terug zet ;)
  Op die manier kun je um voor de gek houden…
  Als dat niet helpt, kun je ook nog een klein basic programmaatje schrijven, probeer iets als dit:

  date$ = left$(date$, len(date$) - 4) + "2000"
  system "start C:\cdfoon\cdfoon.exe"
  date$ = left$(date$, len(date$) - 4) + "2002"
  system

  Moet je natuurlijk wel iets als qbasic hebben ofzo (oja bovenstaande is NIET getest, maar je kunt het zelf nog een beetje bijschaven)

  Barry
 • Ik zal eens in de oude doos kijken of ik nog mijn basic schijven heb liggen (dat moeten nog 5 1/4" schijven zijn).

  Het idee is nog zo gek niet op deze manier, had ik nog niet aan gedacht. We gaan het eens proberen.

  Bedankt.
  Bert Kuyper
 • Laat me horen als ut werkt oke?
 • Werken doet het tot nu toe niet, geen idee waarom.

  Ik heb je basic iets aangepast naar:
  DATE$ = LEFT$(DATE$, LEN(DATE$) - 4) + "2000"
  RUN "d:\cdfoon\kpnwin.exe"
  DATE$ = LEFT$(DATE$, LEN(DATE$) - 4) + "2002"

  Dit heb ik gecompiled met de optie bc/o en daarna met de link.exe tot een exe file gemaakt.

  Tot zover gaat alles goed, alleen dan krijg ik constant de melding dat dit programma onder windows moet draaien, wat het dus doet, maar niet werken wil. Het lijkt erop dat de anroeping van het kpnwin.exe niet lukken wil. Het system commando mag er niet inzitten.

  Het omzetten van de datum werkt dus wel, nu nog het programma gestart krijgen.

  Bert Kuyper
 • shell "start path/filename"

  "run" start alleen .bas bestanden, door met shell 'start' aan te roepen kun je een windows proggie laden…
 • Ik weet niet of het met dit progje te maken heeft, maar tijdens het uitproberen is de voeding van mijn PC kapotgegaan :-? Nu dus maar even op de laptop…………..

  Het laatste wat nog lukte was dat de opgegeven oplossing nu inderdaad werkt, het programma wordt nu opgestart, maar ik vermoed dat de datum terugzet regel direct daarna wordt uitgevoerd, want de datum staat weer correct als het programma werkelijk begint.

  Indien het programma de tweede regel niet uitvoert (bij devorige versie met run), dan staat de datum wel correct teruggezet.

  Kan op dit moment dus verder geen vernaderingen aanbrengen (pause erin of zoiets), want eerst moet de boel weer heel
 • misschien moet je 'start' in het shell command weglaten….
  Rot voor je dat je PSU stuk is :(

  Suck6,
  Barry

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.