Vraag & Antwoord

Programmeren

werkdagen en weekenden in exel?

8 antwoorden
  • ik wil een expressie hebben die je in exel ken zetten.. ! dat ik 1 kolom met datums heb en 1 kolum met die expressie! dat die colom grijs word als het weekend is en wit als het werkdagen zijn !? alvast bedankt pieter
  • Citaat van mijn moeder: [quote:cf83bd18ff]kinderen die willen krijgen voor de billen...[/quote:cf83bd18ff]
  • :lol:
  • [quote:3173bfafe9="newq"]ik wil een expressie hebben die je in exel ken zetten.. ! [/quote:3173bfafe9] Dat kan [quote:3173bfafe9="newq"] dat ik 1 kolom met datums heb en 1 kolum met die expressie! [/quote:3173bfafe9] Dat kan ook [quote:3173bfafe9="newq"] dat die colom grijs word als het weekend is en wit als het werkdagen zijn !? [/quote:3173bfafe9] Zelfs dat kan ook. [quote:3173bfafe9="newq"] alvast bedankt pieter[/quote:3173bfafe9] Geen dank :lol: http://www.tuxedo.org/~esr/faqs/smart-questions.html
  • [code:1:eb094b6bfd]Sub Macro1() Dim teller teller = 1 While Cells(teller, 1) <> "" If WeekDay(Cells(teller, 1), vbMonday) > 5 Then Cells(teller, 2).Interior.ColorIndex = 15 Else Cells(teller, 2).Interior.ColorIndex = xlNone End If teller = teller + 1 Wend End Sub [/code:1:eb094b6bfd] Mischien met voorwaardelijke opmaak? gebruik eventueel =weekdag(A1) in een verborgen kolom Menu: Opmaak => Voorwaardelijke opmaak... of Met bovenstaande :roll: macro Uw wens toch nog in vervulling?
  • Waarom help je hem nou? Geeft hij enige blijk van het feit dat hij het zelf heeft geprobeerd?
  • tja hij heb me toch geholpen !! heyz maar al tist toch een forum om iedereen te helpen ?? niet om iemand aan te sporen om hem niet helpen ?? als je me niet wil helpen wrom reageer je dan, dan ken je je tijd toch wel beter besteden ?? tja ! tnx meneer bauwhuis !!
  • Omdat dit een forum is waarbij mensen die er echt niet meer uit kunnen komen geholpen kunnen worden. Als jij een stuk code laat zien, of omschrijft wat je hebt en waar het fout gaat, dan geeft dat blijk van zelfwerkzaamheid. Je laat een ander het werk voor je opknappen:Wat jij doet is lui en brutaal.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.