Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Access en libraries

joop_v
2 antwoorden
 • Eerst een lange inleding voor ik de vraag kan stellen. Ik werk met WindowsXP en AccessXP
  Ik heb een AccessXP database. Ik wil het downgraden naar Access97. Dat gaat goed, maar bij het installeren op een machine met Access97 moet ik de libraries aanpassen. Dat gaat met Alt-F11, dan in de Visual Basic window het menu Tools en daarin References (Ik werk met de Engelse versie, vandaar mijn Engels woordgebruik). In de References window moet je dan MISSING <lybrary> ontvinken en zoeken in de lijst naar de correcte versie van de library. Meestal kun je die wel vinden, maar niet altijd. Dat ga je browsen. Als een library in de lijst staat en je selecteert die, zie je onder de lijst in het References window het pad naar de library. Bijvoorbeeld: bij OLE Automation hoort het pad: C:\Windows\System32\stdole2.tlb.
  Op deze manier kan ik in mijn computer de bestanden om die dan zonodig in de computer met Access97 te kunnen opzoeken.
  Vor de meeste libraries weet ik het pad en het library estand. Als de library niet in de lijst staat, kan ik hem dus opzoeken en laden in de Reference window.
  No komt mijn probleem.
  Voor twee labraries is het pad zo lang, dat hij niet volledig in het Reference window past. Ik weet dus niet welk bestand erbij hoort. Het zijn:
  1) Visual Basic For Applications met het pad C:\Program files\Common Files\Microsoft Shared\VBA\VB6\<bestandnaam1>
  en
  2) Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility <versie nummer> met hetzelfde pad: C:\Program files\Common Files\Microsoft Shared\VBA\VB6\<bestandnaam2>
  In de folder VB6 staan vijf candidaten: VBACV10.DLL, VBACV10D.DLL, VBACV20.DLL. VBE6.DLL en VBE6EXT.OLB
  Naar de namen te oordelen denk ik dat ik de twee laatste moet hebben.

  Kan iemand mij vertellen welke ik moet hebben?

  Joop
 • Kan je niet via VBA code de reference opvragen zodat je hem helemaal kan zien?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.