Vraag & Antwoord

Programmeren

C++ = C# ????

8 antwoorden
  • [url]http://www.gotdotnet.com/terrarium/docs/QuickStart/handson.aspx[/url] Ik heb visual studio 6.0 enterprise. Met C++ is dit dezelfde als de bedoelde c#
  • Nee, C# is een compleet nieuwe taal.
  • Nou ja, compleet nieuw, borduurt natuurlijk gewoon voort op C++ en Java. Is dacht ik vooral gericht op Windows.NET.
  • C# != C++ C# gebruikt de syntax-stijl van C++ en ook veel statements uit C# zijn in C++ terug te vinden. Daarnaast is er wat Java-achtige constructies in gekropen en zijn er ook sporen van Delphi in C# terug te vinden. C# is daarbij vereenvoudigd ten opzichte van C++ en is in principe Micro$oft's alternatief voor Borland Delphi. De DotNet technologie waarop C# is gebaseerd is vrij interessant maar niet echt nieuw. Al 20 jaar geleden waren er al compilers die op een vergelijkbare wijze werkten. Code eerst compileren naar een binaire p-code om deze vervolgens met een speciale linker uit te voeren. MS heeft alleen de bijbehorende techniek aangepast en het geheel wat transparanter gemaakt onder Windows. Hierdoor lijkt het geheel erg compact maar je vergeet al gauw de runtime library van 2 GB die je erbij nodig hebt, naast Windows zelf, natuurlijk.
  • [quote:a190968f6f="Workshop Alex"]C# is daarbij vereenvoudigd ten opzichte van C++ en is in principe Micro$oft's alternatief voor Borland Delphi.[/quote:a190968f6f]Ik zie toch VB.NET meer als Delphi alternatief en C# meer als een Java alternatief...
  • Qua mogelijkheden is Delphi dichter bij C++ dan bij VB. Voor het bouwen van een grafische interface zit er weinig verschil tussen VB en Delphi. Echter, achter de GUI zit vaak ook nog de nodige code om bepaalde processen uit te voeren en hier is Delphi veel krachtiger dan VB en benadert Delphi zelfs de performance van C++. Java en C hebben altijd al erg sterk op elkaar geleken, vooral ook omdat ze vrijwel dezelfde syntax gebruiken. Vergelijken we Delphi (Pascal) en VB op dezelfde manier dan zijn de verschillen tussen Delphi en VB een stuk groter.
  • [quote:e41ef642cb="Workshop Alex"] Echter, achter de GUI zit vaak ook nog de nodige code om bepaalde processen uit te voeren en hier is Delphi veel krachtiger dan VB en benadert Delphi zelfs de performance van C++. [/quote:e41ef642cb] Dat idee heb ik ook gekregen, maar waarom is Delphi nu dan "uit" aan het raken?
  • Delphi raakt niet echt uit. Delphi loopt alleen een beetje achter vergeleken met andere ontwikkelingen. Delphi for dotnet is nu nog steeds in een preview fase terwijl MS al bijna met de opvolger van Visual Studio op de markt komt. Eigenlijk heeft de dotnet ontwikkeling er deels voor gezorgd dat VB en Delphi ontwikkelaars wat beter naar elkaars ontwikkelomgevingen zijn gaan kijken. Voor Delphi vooral vanwege de nieuwe mogelijkheden van dotnet en voor VB omdat veel VB gebruikers het langzaam zat beginnen te worden dat hun sourcecode niet geheel upwards compatible is... Er zijn diverse Delphi ontwikkelaars die overgestapt zijn op C# om toch maar vast met dotnet te kunnen werken. Zodra Delphi for dotnet officieel uitkomt verwacht ik dat velen weer terugkeren naar Delphi. Ik heb al wat met de preview kunnen spelen en heb tijdens (een druk bezochte) conferentie ook al een behoorlijk aardige demonstratie gezien.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.