Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Afdruk voorbeeld VBA Excell

None
10 antwoorden
 • Ik slaag er maar niet in, om een afdrukvoorbeeld te tonen vanuit een Excel userform.
  Het is de bedoeling dat een werkblad, dat opgebouwd werd in de VBA code, te tonen op het scherm voor dit naar de printer gestuurd word. Indien het afdrukvoorbeeld verlaten word, zou de besturing moeten terug komen op de userform.

  Is er soms iemand die dit al met succes toepaste?
 • CDirk,

  Even snel de code in elkaar gezet met 'Nieuwe macro opnemen' en erna gelijk maar even getest. Dit leverde het resultaat op:
  [list:ccd03f5f2a]Sub Macro1()
  Range("A1:D17").Select
  ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
  Range("C18").Select
  End Sub[/list:u:ccd03f5f2a]
  Is dit wat je zoekt - zowel de programmeer-'methode' als de code?

  Groet, Maarten
 • Het is een gelijkaardige code die ik reeds had. Ik heb meteen uw code eens in een userform geplaats, maar ook deze code doet bij mij excell vastlopen.
  Is dit enkel bij mij, of hebben nog andere personen ook dit probleem.
 • Bij mij werkt bovenstaande code gewoon (office 2000)

  Groeten, Wouter
 • Probeer deze code eens, ik heb het getest onder een commandbutton
  [code:1:acedece1a8]
  ActiveWindow.ActiveSheet.UsedRange.Select

  Me.Hide ' zodat we de print preview in volle glorie kunnen bekijken

  ActiveSheet.PrintPreview

  Me.Show ' terug naar het formulier
  [/code:1:acedece1a8]
  Ed
 • Inderdaad, met die hide er tussen werkt het wel. Eigenlijk een logische oplossing, maar je moet er aan denken.
  Maar als je het afdrukvoorbeeld start vanuit een tweede of derde userform heb je weer het zelfde probleem. Kun je dan ook de vorige userforms verbergen?
  Het is namelijk voor een toepassing op het werk, waar alles vanuit dialoogvensters gebeurd, zodat excell niet te zien is en gewoon op de achtergrond loopt.
 • [quote:21511fde49="CDirk"]
  Maar als je het afdrukvoorbeeld start vanuit een tweede of derde userform heb je weer het zelfde probleem. Kun je dan ook de vorige userforms verbergen?
  [/quote:21511fde49]
  Ja, dat kan. Gewoon [code:1:21511fde49]<userformnaam>.Hide[/code:1:21511fde49] aanroepen. Op dezelfde plek als waar je het aanroepende formulier verbergt.
  En op dezelfde manier kun je de formulieren natuurlijk ook weer zichtbaar maken.

  Ed
 • Ja, dat lijkt te werken. Maar door het 'hide' zetten van de vorige userforms, moeten die dan wel opnieuw aangeroepen worden bij het verlaten van de huidige form, bij de gebeurtenis 'Terminate' lijkt dat te lukken.
  Zal nu weer verder kunnen.
 • CDirk,

  Voor de goede orde: het werkt in (mijn) Excel-98 (NL), in Excel-2000. Welke versie gebruik jij? Blijkbaar werkt het verschillend afh. van de versie.

  Groet, Maarten
 • Ik gebruik versie 2002. Blijkbaar kan je pas het afdrukvoorbeeld tonen als alle op dit ogenblik openstaande userforms 'hide' staan. Indien je bij het verlaten van een userform, de vorige userform weer zichtbaar maakt is er geen probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.