Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Tekst in een RichEdit slepen zonder opmaak [Delphi]

teacher
5 antwoorden
 • Het is een eeuwigheid geleden dat ik hier voor het laatst geweest ben! Leuk om toch nog een aantal namen te zien van mensen die ik me goed kan herinneren van toen ik nog wat vaker bezig was met programmeren dan nu het geval is (Workshop Alex, Wiep Corbier). [i:f6c44bd85e]Dat beide heren inmiddels nog geen co-moderator zijn geworden op dit forum verbaast me eerlijk gezegd, maargoed dat terzijde… :D.[/i:f6c44bd85e]

  Mijn vraag is de volgende. Ik ben (in Delphi 4 pro) bezig met het maken van een Notepad-achtige toepassing waarvan het hoofdvenster een Richedit is. Ik heb gemerkt dat als ik tekst van een webpagina in mijn programmavenster sleep de opmaak van de oorspronkelijke tekst behouden blijft terwijl dit niet mijn bedoeling is: ik wil alleen de tekst, niet de opmaak!

  Ik heb verschillende dingen geprobeerd: de property PlainText op "True" zetten, het OnDragDrop event benutten. Heeft allemaal niets geholpen.

  Als iemand me kan zeggen in welke richting ik het moet zoeken, dan graag… :)
 • Zoek eens in de richting van de PlainText property, ergens tussen de properties ParentShowHint en PopupMenu… :roll:
 • En moderator van dit forum worden? Dat heb ik nog nooit overwogen. Bovendien, ik heb mijn eigen Delphi forum op http://www.workshop-alex.org/Board/ maar ik heb daar nog geen leden… :evil:
  Goed, negeer maar effe dat ik aan het spammen ben…
 • Helaas, de PlainText property werkt perfect bij het inlezen van opgemaakte rtf-bestanden, maar heeft geen effect op geselecteerde tekst die van een webpagina op de RichEdit gedropt wordt…
 • Yep. dat merk ik nu ook… Daarom gebruik ik de RichEdit control ook nooit. Is een normale TMemo niet handiger in gebruik?
  Wat echter werkt om het naar plain text om te zetten is de volgende code:[code:1:4f38006136]RichEdit1.Text:=RichEdit1.Lines.Text;[/code:1:4f38006136](Heb het getest, deze keer!;) )

  Je kunt deze code dus aanroepen na bepaalde bewerkingen of om de inhoud naar plain text om te zetten. Alleen even koppelen aan de juiste event…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.