Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Werkbalken en menu's in Excel verdwenen

Aimable
12 antwoorden
 • Ik heb in Excel een nieuwe sjabloon gemaakt. In deze sjabloon heb ik diverse menu's en werkbalken uitgeschakeld. Dat werkt prima.
  Maar als ik nu een ander sjabloon open, zijn daar ook alle werkbalken en menu's verdwenen, en dat was nou net niet de bedoeling.
  Als ik alleen Excel opstart (zonder een geopend document), zijn de werkbalken en menu's al verdwenen.
  Hoe krijg ik het voor elkaar dat dit niet gebeurd ??
 • Huub,

  Het lijkt erop dat je voor het maken van het sjabloon de vinken in Extra|Aanpassen hebt weggenomen. Blijkbaar zijn die geen onderdeel van het sjabloon. Zouden we misschien wel willen.
  Oplossing: de onderdelen weer standaard laten zien en voor de sjablonen een macro opnemen om selectief de werkbalken etc. te laten zien of te onderdrukken. Bij de-activering van de sjablonen weer terugzetten.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Groet, Maarten.
 • [quote:b61bdc8a2c]Oplossing: de onderdelen weer standaard laten zien…
  Groet, Maarten[/quote:b61bdc8a2c] Het probleem van de vragensteller is nu juist [b:b61bdc8a2c]hóe[/b:b61bdc8a2c] hij die onderdelen weer moet laten zien. Aanvinken gaat niet, want de menu's zijn verdwenen.
  Wat de vragensteller het best kan doen - zo lijkt mij - is de macro opzoeken waarmee hij de werkbalken heeft uitgeschakeld en die zodanig wijzigen dat ze weer tevoorschijn komen. Waarschijnlijk hoef je daarvoor in die macro alleen maar enkele False-waarden te veranderen in True.
 • Huub, Aim…,

  Huub kan voor zichzelf opkomen en aangeven of de aanwijzing nut heeft of niet. Als je op de 'hoofdwerkbalk' kijkt (die ik niet definitief wegkrijg!) zie je dat de 'x' van Extra is onderstreept, dus dat het 'Extra'menu met Alt-x is op te vragen. Als dit zo is, kan je naar de Aanpassen optie gaan.

  Ik hoop dat mijn hulp toch enig nut kan hebben.

  Groet, Maarten
 • [quote:efac5add03="MaartenW"]
  Als je op de 'hoofdwerkbalk' kijkt (die ik niet definitief wegkrijg!) zie je dat de 'x' van Extra is onderstreept, dus dat het 'Extra'menu met Alt-x is op te vragen[/quote:efac5add03]Huubos schreef dat bij hem [b:efac5add03]álle[/b:efac5add03] werkbalken en menu's verdwenen waren (die kun je inderdaad allemaal laten verdwijnen). Als die onzichtbaar zijn, is dus ook het menu Extra niet te zien. Ik blijf bij mijn hiervoor gegeven advies.
 • Laten we Huub aan het woord laten om te zien of hij verder is gekomen en wat zijn mogelijkheden zijn/waren.
  1. Was Alt-x mogelijk?
  2. Zijn macro's bereikbaar zonder menubalk?

  Groet, Maarten
 • [quote:9516792fb5="MaartenW"]…..
  Zijn macro's bereikbaar zonder menubalk?[/quote:9516792fb5]
  Zonder menubalk bereikbaar met ALT-F11.

  Het zou inderdaad wenselijk zijn om van Huubos te vernemen of zijn/haar probleem inmiddels is opgelost.
 • Dank voor jullie adviezen. Ik was even een poosje uit de lucht en lees nu pas jullie berichten.
  Waar het me eigenlijk om ging is, dat zodra ik de bewuste sjabloon open, de werkbalken en menu's verdwenen moeten zijn. Dat kan ik doen met macro's, geen probleem. Inschakelen gaat ook met macro's, alleen het probleem is dat een gebruiker het sjabloon afsluit met het kruisje x rechtsbovenin het venster. Dan wordt er natuurlijk never nooit een macro aangeroepen.
  Ik heb jullie adviezen opgevolgd, maar kom er nog niet uit.
 • [quote:ba5a21084b="huubos"]Dan wordt er natuurlijk never nooit een macro aangeroepen. [/quote:ba5a21084b]
  En dat klopt niet helemaal (gelukkig voor jou :wink: )
  Als je "ThisWorkbook" opent in je VBA-editor, dan kun je een aantal werkboek-functies gebruiken. Dit doe je door waar nu "(Algemeen)" staat, te kiezen voor "WorkBook".
  Bij de "Declaraties" vind je nu een aantal voorgekookte functies. 1 daarvan is "BeforeClose". Zet daar de code in om je macro's aan te roepen, en voila!

  Ed
 • Is met het antwoord van Eddi3 je probleem nu opgelost of zoek je de code om de werking van dat kruisje uit te schakelen?

  [size=9:a6ca04ea4e]PS: Het zou voor de lezers/beantwoorders van je vraag een stuk handiger zijn als je wat feed back zou geven op de antwoorden.[/size:a6ca04ea4e]
 • [quote:ae30d7c42a="Aimable"]Is met het antwoord van Eddi3 je probleem nu opgelost of zoek je
  de code om de werking van dat kruisje uit te schakelen?[/quote:ae30d7c42a]
  Dat is kennelijk iets te veel gevraagd!
 • Met BeforeClose is het probleem inderdaad verholpen. Ik dank allen voor hun reacties. Ik ben er erg mee geholpen.

  [size=9:a2da9d52db]Ik vind het jammer dat er in forums vaak wat negatieve reacties worden gegeven. Vergeet niet dat er ook nog mensen zijn die niet de gehele dag achter hun computer zitten. Ikzelf ben bijv. geregeld in het buitenland en heb dan geen internetverbinding. Ik kan dan dus domweg niet reageren, al zou ik het willen.[/size:a2da9d52db]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.