Vraag & Antwoord

Programmeren

[VB6] ENUM problemen

5 antwoorden
  • Hallo allen, Kan iemand mij vertellen waarom de volgende ENUM niet werkt?!?!?!? [code:1:6e48a2caef]Public Enum enumParity Even = "e" Odd = "o" Mark = "m" None = "n" Space = "s" End Enum[/code:1:6e48a2caef]ik krijg steeds de volgende fout melding: [b:6e48a2caef]Type Mismatch[/b:6e48a2caef]. Ik heb meerdere ENUM's gemaakt en die werken perfect... Als iemand hier een oplossing voor heeft hoor ik het heel graag... Word er een beetje heleboel GEK van :-? :-? :-? :-?
  • Volgens mij werkt enums alleen met integers, hele getallen. De namen zijn dan de descriptieve namen die in de plaats komen van de getallen.
  • AAAAAAAAAARRRRGGGGHHHHH!!!!!! Nu zie ik het idd... Enum's moeten een [b:25ffa8f856]LONG[/b:25ffa8f856] zijn :roll: :-? Thx!!!
  • is er in vb niet iets als een "typedef enum" net zoals in C? Dan kun je je eigen datatype definieren en beperk je jezelf niet alleen tot het datatype long.
  • Die is er inderdaad en met een beetje fantasie en creativiteit kun je er een enum achtig iets van brouwen hoewel het nog het meest op een struct lijkt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.