Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Access] Omgekeerd sorteren

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een tabel met enkele duizenden records. Een van de velden moet worden gesorteerd, maar dan van rechts naar links. Hoe doe ik dat ?
  Ik heb gekeken in de Acces Help, maar daar staat alleen dat het kan met Arabische sorteervolgorde. Er zijn toch wel andere mogelijkheden….?
 • Kun je geen hulpveld opnemen waarin je het te sorteren veld omgekeerd opneemt en daar dan de sortering opzetten?
 • Maak een query op je tabel. Je zorgt dat alle velden die je wilt weergeven erin staan. Dan kan je omgekeerd sorteren op het gewenste veld.
 • Het zou aardig zijn als je erbij vertelde hoe je dat dan doet. Het is hier geen kwestie van simpel ASC of DESC.
 • MSSQL kent de reverse functie. Ik weet niet of MS Access iets dergelijks heeft.

  Zo ja, dan kan je gewoon het volgende doen:
  [code:1:d7277dbe67]
  SELECT * FROM Tabel ORDER BY REVERSE(kolom)
  [/code:1:d7277dbe67]
  Zo niet, dan zal je eerst zelf een functie moeten maken (ALT+F11). Maar bedenk wel dat dit hoogstwaarschijnlijk niet echt geweldig zal gaan performen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.