Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Makkelijke gratis programmeertaal

red1
12 antwoorden
 • Weet iemand waar ik een [b:820dabcc92]gratis programmeertaal [/b:820dabcc92]kan downloaden. Graag een programmeertaal met een editor en compiler. Zoiets als Visual Basic. Maar dan iets makkelijker.
 • Er zijn erg veel gratis programmeertalen, waaronder diverse varianten van C, en scriptingtalen als perl of php. Denk dat je beter eerst kunt aangeven wat je ermee wilt gaan doen.
 • Op www.javasoft.com kun je een van de mooiste talen downloaden. Java is een zeer compacte, elegante en een zeer object georienteerde programmeertaal, dat ook vrij gemakkelijk aan te leren is.
 • Java compact en elegant??? Zover wil ik ook niet gaan. Maar voor de rest klopt het :)
 • java, de taal zelf, is wel degelijk compact vandaar ook de noodzaak voor de (idd niet erg compacte ;)) class libraries.
  elegant.. iets persoonlijks misschien, ik vind van wel.
  zeer objectgeorienteerd… klopt. het is niet *volledig* oo, je kan nog altijd met primitieve datatypen (byte short int float etc.) werken
 • Hmm, door volledig OO te gaan werken krijg je ook veel function-call overhead, ook omdat nu meestal de hele heap belast wordt. Dit maakt het al onmogelijk om JAVA in te zetten in een tak waar compactheid en performance een rol speelt. Vandaar ;)
 • tja, dan is er ook nog een gratis pascal: http://www.freepascal.org. Kijk eens of dat wat voor je is.

  Groet, Maarten.
 • [quote:da737a7269="w.roosenburg"]Hmm, door volledig OO te gaan werken krijg je ook veel function-call overhead, ook omdat nu meestal de hele heap belast wordt. Dit maakt het al onmogelijk om JAVA in te zetten in een tak waar compactheid en performance een rol speelt. Vandaar ;)[/quote:da737a7269]

  Het lijkt me niet dat de topicstarter streeft naar performance en minimaal geheugengebruik. compactheid van de taal (voor zover al relevant) moet dan ook duidelijk niet als minimaal belastend voor geheugen opgevat worden. Java is vanzelfsprekend veel eleganter dan VB en ook duidelijk eleganter dan C++ (Al was het alleen al omdat het geen hybride maar een puur o.o. taal is). Of het makkelijker dan VB is betwijfel ik. Ik denk niet dat je veel gemakkelijker moet willen. Overweeg anders een cariere in HTML(maar niet javascript!).


  PS: java wordt natuurlijk gewoon gebruikt voor embedded, dus blijkbaar is het "compact" genoeg.
 • [quote:fb4f8b49c6]PS: java wordt natuurlijk gewoon gebruikt voor embedded, dus blijkbaar is het "compact" genoeg.
  [/quote:fb4f8b49c6]

  Error: Je hebt ook Windows XP embedded, compact???? :D


  Ach laten we er maar over ophouden :) :p
 • [quote:85bfa19dbd="Roarman"]PS: java wordt natuurlijk gewoon gebruikt voor embedded, dus blijkbaar is het "compact" genoeg.[/quote:85bfa19dbd]Ja, dat is een gestripte versie, dus of dat als referentie mag dienen is een andere vraag.
 • Anders is er nog DarkBasic http://www.darkbasic.com
 • darkbasic is niet gratis, je kunt slechts 15 dagen of 15 keer, whichever comes first, dit ding gebruiken. Lijkt me trouwens wel een interessant product, ondanks dat het geld kost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.