Vraag & Antwoord

Programmeren

Richedit + scrollbar [Delphi]

3 antwoorden
  • Ik heb een form met een richedit en button. De richedit heeft zelf scrollbars (verschjnen indien nodig) als de tekst te lang wordt. Nu wil met behulp van de knop weer naar het begin van de tekst. Hoe? ik zie geen manier om de scrollbar te verschuiven met de knop. Gewoon de cursor in de richtedit op 0.0 zetten werkt niet. Wie heeft de oplossing?
  • Dat is een goede vraag, ik weet er ook geen antwoord op (daarom is het ook een goede vraag :wink: ). Ik ben hier ook al naar op zoek geweest omdat ik een soort chatprogramma had, maar als er iets bij kwam scrollde hij niet automatisch naar beneden, heb dit niet op kunnen lossen. Ben benieuwd of iemand het weet... :wink: (aan dit berichtje heb je namelijk niet zo veel :) )
  • [quote:c6942d3ba6="A Marquart"]Ik heb een form met een richedit en button. De richedit heeft zelf scrollbars (verschjnen indien nodig) als de tekst te lang wordt. Nu wil met behulp van de knop weer naar het begin van de tekst. Hoe? ik zie geen manier om de scrollbar te verschuiven met de knop. Gewoon de cursor in de richtedit op 0.0 zetten werkt niet. Wie heeft de oplossing?[/quote:c6942d3ba6] [code:1:c6942d3ba6] RichEdit1.HideSelection := True; RichEdit1.SetFocus; RichEdit1.SelStart := 0; Richedit1.Perform(EM_SCROLLCARET,0,0); [/code:1:c6942d3ba6]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.