Vraag & Antwoord

Programmeren

Advies gevraagd

9 antwoorden
  • Binnekort begin ik met mijn studie Kunstmatige Intelligentie. Eindelijk iets interessants na al dat VWO gedoe. Studeren kost echter veel geld. Na al die standaard bijbaantjes is het nu tijd voor het betere werk. Ik zou graag freelance willen programeren etc. Nou wilde ik aan de "ervaren rotten" vragen van welke taal er in de nabije toekomst de meeste programmeurs nodig zullen zijn. Zelf dacht ik Java maar ik ben niet echt een expert. Ik heb ervaring in: Basic, iedereen moet ergens beginnen :-), VB, Java en C. Ik wil me echter goed gaan verdiepen in een taal. Nou wil ik dus graag weten welke taal ik me in zou moeten verdiepen om kans te maken op een baantje. Greetz, Skin
  • Tja, hangt ervan af wat je wilt gaan doen. Ik neem even de standaard branches aan en geen moeilijke embedded hoek of een bedrijfstak waar performance het summun is. Mijn ervaringen: * Games: absoluut MS VC++ * Websites: sowieso HTML, voor dynamische koppelingen moet je denken aan PHP/ASP + een database(dat verschilt overal, b.v. SQL-Server, MySQL, Oracle) * Kantoorapplicaties: Meestal Delphi of VB.
  • .NET software
  • Ga toch weg met .NET, we weten nog niet eens of het wel wat wordt. Er wordt veel belooft, okee.... maar persoonlijk geloof ik er dus echt niet in. Ik zou zeggen ga voor C++, dit soort syntax wordt zoiezo in veel talen gebruikt. Kan je altijd nog PHP ofzo erbij doen, is nl. niet echt moeilijk te leren als je C/C++ al kent.
  • [quote:ae1ac29693="phaas"]Ga toch weg met .NET, we weten nog niet eens of het wel wat wordt. Er wordt veel belooft, okee.... maar persoonlijk geloof ik er dus echt niet in.[/quote:ae1ac29693]Probeer eerst, oordeel dan... :roll:
  • Ik zeg niet dat .NET slecht is, maar wel dat het weinig toevoegd aan wat een BEHOORLIJKE programmeur nu al kan, het zei met iets meer evaring. .NET is gewoon de zoveelste poging van Microsoft om een behoorlijk framework/api neertezetten en met-alle-winden-meewaaiende programmeurtjes voor zich te winnen. Tja ik mag dan misschien vrij conservatief zijn met dit soort dingen, maar ik weet tenminste wel waar ik voor sta. Niet net als 'iedereen' als er een groot bedrijf volgende week weer een zogenaamde 'nieuwe' technogie op de markt brengt meteen overwaaien :rolleyes:
  • Je hebt gelijk phaas. Waarom een auto kopen? Een paard en wagen...dat werkt toch ook... :lol:
  • [quote:ab6fdf7f19="phaas"]Ik zeg niet dat .NET slecht is, maar wel dat het weinig toevoegd aan wat een BEHOORLIJKE programmeur nu al kan, het zei met iets meer evaring. [/quote:ab6fdf7f19] Moet je ook geen C++ gebruiken, maar C :D
  • Inprinciepe wel, zei het niet dat C++ alleen een taalkundige uitbreiding (dus geen verkrachting) is van de taal C. Zonder dat ik aan een framework/api, of zelfs platform _EN_ nog erger architectuur vast zit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.