Vraag & Antwoord

Programmeren

printen uit een console proggie van C++

4 antwoorden
  • de vraag zegt het al.. ik heb een soort databasje gemaakt die alles opslaat in een Struct opslaat binear bestandje. struct artiest { char vnaam[10]; char anaam[15]; char plaats[15]; char datum[9]; int status; }; das simpel dus.. maar goed nu het volgende.. als ik deze allemaal in een bestandje heb staan hoe kan ik ze dan printen met welke functie of iets ?? moet ik het eerst in een tekst bestandje zetten ofzo?? ik heb al gegoogled maar weet niet echt waar ik naar moet zoekken.. gewoon dat je een print functie krijgt in je programma die al die structs onder elkaar uitprint.. of 1 struct print ... de lus kan ik zelf wel bouwen... 8) Wie o Wie helpt mij op weg ?? tnx alvst Dikke knuffel van Menneer NewQie..
  • Je moet de gegevens uit het bestand lezen met het commando 'fread'. Nadat je dat gedaan hebt zitten de gegevens zo'n struct. Die struct kun je vervolgens met printf op het scherm afdrukken. Het fread-commando luidt:[code:1:a55dae0745]fread(&structdb,sizeof(artiest),1,in)[/code:1:a55dae0745]waarbij 'structdb' de struct is waarin de gegevens komen en 'in' het binair voor lezen geopende bestand waar de gegevens in staan.
  • jah dat lukt allemaal wel ;-) alleen hoe print ik die struct naar de Printer.. dus op papier.. zal wel een standaart functie voor zijn !!??
  • Kijk [url=http://www.experts-exchange.com/Programming/Programming_Languages/Cplusplus/Q_20094491.html]hier[/url] eens. Daar staat hoe je in console kunt printen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.