Vraag & Antwoord

Programmeren

TabControl in C++

4 antwoorden
  • Ik zit met een enorm dom probleem. In Borland C++ Builder wilde ik een TTabControl toevoegen. Ik heb netjes bij tabs 5 tabs aangemaakt. Maar hoe kan ik objecten op de tabbladen zetten? Nu kan dat alleen bij tabblad 1. Klikken op de knoppen van de andere werkt niet en in de object inspector zie ik ook niks dat me op weg helpt. Tot voor kort werkte ik met VB6 en daar kon je gewoon op de knoppen van de tabbladen klikken om bij het tabblad te komen.
  • Volgens mij moet je (zo moet het althans in VC++) aparte formulieren aanmaken voor elk tabblad en vervolgens tijdens runtime codegewijs de tabs koppelen aan de bijbehorende formulieren. Ik ben niet bekend met Borland C++, maar ik vermoed dat het ongeveer op de zelfde manier gaat.
  • Ga ik dat eens proberen. Wel vaag dat het niet gewoon met een tabs werkt. Nu krijg je dat je alles over elkaar heen moet zetten of naast elkaar en steeds alles moet gaan verplaatsen...
  • [quote:edfa910040="Sjoerd Boerhout"]Wel vaag dat het niet gewoon met een tabs werkt. Nu krijg je dat je alles over elkaar heen moet zetten of naast elkaar en steeds alles moet gaan verplaatsen...[/quote:edfa910040] Daarvoor zit er een PageControl in de VCL. Dat component is te vinden in de component palette onder het tabblad "Win32" naast TabControl. :wink: Als je een PageControl op een Form (of Frame) hebt geplaatst kan je met de rechtermuisknop daarop klikken en vervolgens TabSheets toevoegen (New Page). [quote:edfa910040="Sjoerd Boerhout"]Tot voor kort werkte ik met VB6 en daar kon je gewoon op de knoppen van de tabbladen klikken om bij het tabblad te komen.[/quote:edfa910040] Kan dus met een PageControl.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.