Vraag & Antwoord

Programmeren

programmeren in C++ of Delphi

4 antwoorden
  • Ik wil leren programmeren. Welke taal kan ik het beste kiezen? Ik heb het idee dat C++ een goede taal is. Maar mij is ook Delphi aangeraden. Ik wil hier een second opinion groet Maurice
  • Kort en krachtig :) geen ervaring met programmeren ---> Delphi wel ervaring ----> C++ Wat wil je bereiken met leren programmeren? Stel jezelf die vraag ook, dan kan je beter een taal kiezen.
  • Delphi is geschikt voor programma's die dingen doen met communicatie (Internet, modem, USB enz.) en files (dataformaten, databases). Als je dat wilt, dan moet je met Delphi beginnen (en eventueel later overgaan tot C/C++). Anders, direct beginnen met C/C++. Delphi is al té afwijkend van C/C++, dat je moeite zal krijgen om over te gaan naar C/C++ betreffende interpunctie, functieopmaak enz. (ik spreek uit ervaring).
  • [quote:b8bf539bab="mvergeer"]Ik wil leren programmeren. Welke taal kan ik het beste kiezen? Ik heb het idee dat C++ een goede taal is. Maar mij is ook Delphi aangeraden. Ik wil hier een second opinion [/quote:b8bf539bab] Ik zou zeggen... Begin met Delphi. Het is een goede taal (of ontwikkelomgeving or whatever) waarin je gedwongen wordt om goed te programmeren. Pascal/Delphi is een goede [url=http://community.borland.com/article/0,1410,10280,00.html]basis[/url] om te leren programmeren. Met deze basis kun je dan alsnog later in Visual Basic of C++ verder gaan (als je dat dan nog wilt 8)).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.