Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

connectionstring zonder DSN en een beveiligde access databas

biomass
5 antwoorden
 • IK heb al vanalles geprobeerd maar krijg het maar niet voorelkaar een
  connectiestring te maken van een beveiligde access database ( alleen wachtwoord ). Zonder wachtwoord lukt wel! De werkende connectiestring is :

  [b:9555511a58]Constring = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;Data Source=c:\temp\proef.mdb;"[/b:9555511a58]Vervolgens [b:9555511a58]Constring.open[/b:9555511a58]

  Met [b:9555511a58]recordsetvariabele.open TABELNAAM, Constring, AdopenDynamic, Adlockoptimistic[/b:9555511a58] open ik de database succesvol. Zodra ik echter een wachtwoord op de database instel bv. test dan verwacht ik dat de connectiestring wordt :

  Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;Data Source=c:\temp\proef.mdb;PWD=test;

  Dan werkt het echter niet meer.
 • Constring = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;Data Source=c:\temp\proef.mdb;Password=test[/color:590cf9e66b]"
 • Nee dit had ik al geprobeerd en het werkt niet.
 • In welke versie van Access is de database aangemaakt en in welke aangepast?
 • Access 97, sr-1. Nederlandstalig. Ik benader de access database
  via VB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.