Vraag & Antwoord

Programmeren

datumveld uit excel

Anoniem
Droopy
4 antwoorden
 • Ik wil gegevens uit excel opnemen in een foxpro database, probleem is dat ik een kolo met data niet goed krijg, 4 augustus 1998 verschijnt als 36011 in de database.

  Ik heb in excel al iets geprobeerd met plakken speciaal en dan waarden, maar dan krijg ik dezelfde getallen. Hoe krijg ik een leesbare datum in foxpro
 • Kijk eens naar de eigenschappen van de cel?

  ga naar Opmaak-> Cel eigenschappen

  Die staat waarschijnlijk niet op datum

  Klik eens op datum en hoe je de datum aangegeven wilt hebben.

  suc6
 • Die weergave staat al op datum, komt in excel ook keurig netjes in beeld, alleen als ik het naar de database haal krijg ik een rare code. In excel geef ik als datum gewoon 9-3, en excel maakt daar wel 9 maart van, intern lijkt hij het heel anders op te slaan.
 • [quote:2c1aecd8e0="t.bauhuis"]Die weergave staat al op datum, komt in excel ook keurig netjes in beeld, alleen als ik het naar de database haal krijg ik een rare code. In excel geef ik als datum gewoon 9-3, en excel maakt daar wel 9 maart van, intern lijkt hij het heel anders op te slaan.[/quote:2c1aecd8e0]Dat klopt: als het aantal dagen sinds 1 januari 1970.

  Wat je kunt doen is in een andere cel de datum converteren naar tekst. Stel dat de datum in het cel A1 staat. Dan kun je in cel A2 de volgende formule invoeren:[code:1:2c1aecd8e0]=DAG(A1)&"-"&MAAND(A1)&"-"&JAAR(A1)[/code:1:2c1aecd8e0]Deze code werkt in OpenOffice; in Excel moet je misschien details wijzigen. Indien je een engelse versie hebt moet je ook de engelse namen (day, month en year) gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.