Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Excel-VBA: macro starten vanuit werkbalk?

Anoniem
Mouse Interactive
3 antwoorden
 • Hallo!

  Ik heb een paar regels VBA-code geschreven om een eigen werkbalk mee te maken in Excel. Dit werkt prima (zie hieronder), alleen zodra ik op de knop in de werkbalk druk, verschijnt een melding als "De macro <naam macro.xsl>!DoeIets kan niet worden gevonden". De bedoeling is echter dat zodra je op de knop drukt, de macro DoeIets() wordt uitgevoerd. Heeft iemand een idee wat ik fout doe / over het hoofd zie?

  Bij voorbaat dank!

  [code:1:36ffdc4ac3]Sub DoeIets
  MsgBox "Test"
  End Sub

  Sub MaakCommandBar
  Application.CommandBars.Add(Name:="Test").Visible = True
  Application.CommandBars("Test").Controls.Add(Type:=msoControlButton, ID:=2950, Before:=1).OnAction = "DoeIets"
  End Sub[/code:1:36ffdc4ac3]
 • [quote:930ef1bdf7]Dit werkt prima (zie hieronder), alleen zodra ik op de knop in de werkbalk druk, verschijnt een melding als "De macro <naam macro.xsl>!DoeIets kan niet worden gevonden[/quote:930ef1bdf7]

  De code opzich is goed, alleen verwijst excel naar een mapnaam, waarmee je geen rekening hebt gehouden.

  Probeer deze code eens, bij mij werkt het wel:
  [code:1:930ef1bdf7]

  Sub DoeIets()

  MsgBox "Test"
  End Sub

  Sub MaakCommandBar()
  Dim MapNaam, BladNaam
  MapNaam = ActiveWorkbook.Name 'huidige naam van de werkmap
  BladNaam = ActiveSheet.Name 'huidige naam van het actieve werkblad

  Application.CommandBars.Add(Name:="Test").Visible = True
  Application.CommandBars("Test").Controls.Add(Type:=msoControlButton, ID:=2950, Before:=1).OnAction = MapNaam + "!" + BladNaam + ".DoeIets"

  End Sub
  [/code:1:930ef1bdf7]
 • Hallo Mouse Interactive,

  Dank voor je reactie!

  Ik heb je code letterlijk overgenomen en laten lopen. Er wordt een nieuwe werkbalk met knop + icoon gemaakt. Echter, als ik op de knop druk, verschijnt de melding "De macro test.xls!Blad1.DoeIets kan niet worden gevonden". Het werkblad in kwestie is nu wel toegevoegd, alleen blijft de melding hetzelfde. Wat vreemd is: als de code het bij jou wel doet, waarom bij mij dan niet? Zie ik een instelling van Excel (ik gebruik de 2000-versie) over het hoofd? Ik had zelf al gedacht aan het beveiligingsniveau van macro's, maar die staat bij mij op laag - en zou het probleem dus niet mogen zijn. Heb je nog meer ideeen?

  Bij voorbaat dank!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.