Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Delphi]Besturingssysteem maken

h4xX0r
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wou eens vragen of het met Delphi 5 mogelijk is om zelf een simpel besturingssysteem (om eens mee te experimenteren) en of dit te doen is voor een gewoone gevorderde programmeur?

  Alvast bedankt!

  Wim.
 • Nee dat kan niet, Delphi programmas hebben bij mijn weten altijd Windows nodig om op te draaien. Je zou hooguit een soort schil om Windows heen kunnen fabriceren…
 • Jammer :cry: ,

  maar toch bedankt!
 • Weet er messchien toch iemand een ander programma waarmee dat zou kunnen gaan? Gewoon om wat uit te proberen. Oja en als er zo een programma bestaat is dat dan mogelijk voor een gewone programmeur?

  Wim.
 • C, C++
 • Als je niks van assembly weet, API calls en geen grondige computerkennis hebt dan zou ik er nix aan beginnen.

  Dit is geen huis-tuin en keukenklus, zeker niet als je alleen maar Delphi of VB kan. Dan ben je meer "sleur en pleur" goeroe als programmeur.
 • Mee eens. Het wordt niets als je totaal geen basiskennis hebt van zaken als:

  - geheugenbeheer
  - procesbeheer (in een multitasking omgeving)
  - I/O beheer
  - bestandssystemen

  Ik heb het geprobeerd met redelijke kennis van deze zaken, maar geloof me, daarmee kom je er nog lang niet. Ik kwam tot iets, dat kon booten, commando's interpreteren en routines op basis van die commando's kon uitvoeren.

  Zoals w.roosenburg zegt: je hebt bijvoorbeeld ook grondige kennis nodig van assembly en eventueel een stukje C bijvoorbeeld om al die theorie in de praktijk te brengen.
 • Hier is nog een goede link om meer over Besturingssystemen te weten. How stuff works (waanzinnige site):

  http://computer.howstuffworks.com/operating-system.htm

  Nadat je dit gelezen hebt, dan krijg je (bijna) respect voor Microsoft :)
 • Het was ook helemaal mijn bedoeling om iets dergelijks te maken, anders had iedereen wel een eigen besturingssysteem, maar ik wou gewoon eens kijken hoe dat zo een beetje in zijn werk gaat en messchien wel om een beetje mee te experimenteren.

  Toch bedankt allemaal!

  Wim.
 • Oke, het is niet zo dat, omdat je geen kennis zou hebben van eerder genoemde zaken, je er niet aan hoefde te beginnen. Zie het als een uitdaging. Als het je echt interesseert, dan kun je ver komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.