Vraag & Antwoord

Programmeren

[VB]In valid use of null, Hoe te omzeilen

5 antwoorden
  • Ik heb in mijn access database een veldnaam prijs. Maar niet van elk artikel is de prijs bekend. Als ik de diverse records uitlees geeft hij de foutmelding invalid use of null. Is dit met een stukkie code op te lossen of maak ik een fout in mijn database. Ik d8 natuurlijk weer heel simpel door het op deze manier uit te lezen: With rsRaadplegen .MoveFirst txtRaadplegen(0) = rsRaadplegen.Fields(0) txtRaadplegen(1) = rsRaadplegen.Fields(1) txtRaadplegen(2) = rsRaadplegen.Fields(2) txtRaadplegen(3) = rsRaadplegen.Fields(3) txtRaadplegen(4) = rsRaadplegen.Fields(4) End With :-? Als jullie meer info moeten hebben zeggen jullie het maar.
  • In VBA kun je eerst testen met de functie [i:eddb681204]IsNull[/i:eddb681204]. Zal ook wel in VB kunnen lijkt me.
  • Na langzoeken en proberen kom ik op deze regel: txtRaadplegen(2) = rsRaadplegen(2).Value & "" Ik heb nog een bang voor gevoel dat het alleen met strings werkt en niet met nummers, maar daar kom ik nog wel achter.
  • [quote:afda185f90="diniz"]Ik heb in mijn access database een veldnaam prijs. Maar niet van elk artikel is de prijs bekend. Als ik de diverse records uitlees geeft hij de foutmelding invalid use of null. Is dit met een stukkie code op te lossen of maak ik een fout in mijn database. Ik d8 natuurlijk weer heel simpel door het op deze manier uit te lezen: With rsRaadplegen .MoveFirst txtRaadplegen(0) = rsRaadplegen.Fields(0) txtRaadplegen(1) = rsRaadplegen.Fields(1) txtRaadplegen(2) = rsRaadplegen.Fields(2) txtRaadplegen(3) = rsRaadplegen.Fields(3) txtRaadplegen(4) = rsRaadplegen.Fields(4) End With Als jullie meer info moeten hebben zeggen jullie het maar.[/quote:afda185f90] http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=90435 Bovendien, Hoe weet je zo zeker dat de 0e, 1e, 2e, 3e, etc. index overeenkomen met de veldnamen in de resultset? Gebruik dan het volgende ofzo:[code:1:afda185f90] if isnull(rsRaadPlegen.Fields("Veld1").value) then txtRaadPlegen(0).Text = "" else txtRaadPlegen(0).Text = rsRaadPlegen("Veld1").value endif[/code:1:afda185f90]
  • of in 1 regel : rst.fields=iif(isnull(txtBla),txtBla,"" & txtBla) of zoiets. Probeer iig eens te zoeken en te spelen met iif() en isnull()

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.