Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VB6 compileren en exporteren?

Laurens
3 antwoorden
 • Als ik de deployment tool van VB6 gebruik voor een program.exe van 40kb dan komt er een installatie bestand uit van 1,8MB.
  Het progje heeft 1 scherm met een plaatje op de achtergrond en 1 tekst box. De textbox wordt gevuld door een .txt bestand uit te lezen.
  Is er een manier om een setup.exe te maken die veel kleiner is en die toch op andere machines werkt?
  Weet iemand een goed icoon edit progje. (freeware heeft uiteraard mijn pré)

  Vooruit bedankt.

  Ravaoo
 • je zou de runtimes (vb6 runtime & ole automation) er tussen uit kunnen halen, maar dan werkt je programma alleen als de doelcomputer die runtimes al heeft geinstalleerd. VB6 programma's werken niet zonder die runtime
 • Doet me denken aan die mop van een Japanner op het vliegveld. Hij heeft twee grote koffers bij zich en een blits uitziend horloge. Een Amerikaan gaat naast die japanner zitten en hoort op een gegeven moment de 19e symphonie van Beethoven uit het horloge komen. De japanner kijkt naar zijn horloge en haalt een klein koortje eruit en stopt het uiteinde in zijn oor. Verhip, da's een kleine luidspreker! En die japanner gaat vervolgens via zijn horloge telefoneren. En op zijn horloge is in een klein beeldje zijn vrouw zichtbaar. Telefoon met live beelden. WOW.
  Het is een vrolijk gesprek en de Amerikaan kijkt verwonderlijk naar dit technisch vernuft. En vervolgens drukt de japanner op een klein knopje en het horloge drukt zelfs een foto van zijn vrouw af.
  Die Amerikaan vindt het meteen geweldig. Hij wil zoiets ook en begint de japanner direct uit te vragen over dit kleinood. De japanner staat hem vriendelijk te woord maar geeft wel aan dat dit horloge buiten Japan nog niet te koop is. De Amerikaan die wil echter dat horloge graag hebben en vraagt hoe duur het horloge was. "$5000" zegt de Japanner, na eerst de wisselkoers van de Yen ten opzichte van de dollar te zoeken, weer op zijn horloge in een miniscule webbrowser. En die Amerikaan wil het horloge natuurlijk meteen hebben en biedt meteen het tienvoudige. De Japanner aarzelt nog een beetje waarna de amerikaan zelfs nog meer biedt. "$100.000 cash, that's my last offer" zegt de amerikaan. De japanner accepteert het aanbod en krijgt een checkue die hij meteen bij het grenswisselkantoor kan inwisselen.
  En de amerikaan is zo enorm blij met zijn nieuwe aanwinst. Maar voordat hij vertrekt wijst de japanner nog even naar de twee zware koffers en zegt: "Don't forget the batteries…"

  En ik zie enige overeenkomst tussen deze batterijen en de VB runtime DLL's… :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.