Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[javascript] wat is nou een boolean?

Yoohan
6 antwoorden
 • [javascript] wat is nou een boolean?

  Alvast bedankt, Lodewijk
 • toevoeging: by Lody29

  bijvoorbeeld:
  [code:1:13b569e3fe]
  new Boolean(true);
  new Boolean("false");
  new Boolean("yellow snow");
  [/code:1:13b569e3fe]
  of
  [code:1:13b569e3fe]
  new Boolean(false);
  new Boolean();
  new Boolean("");
  new Boolean(null);
  new Boolean(0);
  [/code:1:13b569e3fe]
 • Een boolean is een variabele die slechts twee waarden kan hebben, bijvoorbeeld true/false, 1/0 of ja/nee. Een enkele keer drie (afhankelijk van de programmeertaal), de derde is dan 'undifined' (-1 of null). Denk aan een vraag of iemand man is, ja ingeval man, nee ingeval vrouw, undefined ingeval onbekend.
 • [quote:2bc2a26c1a="gerben"]Een boolean is een variabele die slechts twee waarden kan hebben, bijvoorbeeld true/false, 1/0 of ja/nee. Een enkele keer drie (afhankelijk van de programmeertaal), de derde is dan 'undifined' (-1 of null). Denk aan een vraag of iemand man is, ja ingeval man, nee ingeval vrouw, undefined ingeval onbekend.[/quote:2bc2a26c1a]
  Welke taal is dat dan? :wink: Een echte boolean kent niet meer dan twee waarden, 0 of 1 (true/false).
 • waar of nietwaar :D
 • Het feit dat je iets niet kent, zegt meestal meer over jou dan over het niet gekende…

  Java
  http://www-3.ibm.com/software/data/db2/db2olap/v81docs/techref/maxl/cdf/examples/com/hyperion/essbase/calculat/calcbool.htm

  three value boolean: false/missing/true

  Oracle:
  http://gsu.linux.org.tr/oreilly/oracle/langpkt/ch01_05.htm

  SQL
  http://searchdatabase.techtarget.com/ateQuestionNResponse/0,289625,sid13_cid449487_tax285649,00.html

  Er zijn vast wel meer voorbeelden te vinden. Een boolean die niet de waarde null of undefined kan representeren, is in veel gevallen buitengewoon onhandig, soms zelfs onwerkbaar.

  Overigens is voorzover ik weet, heeft een boolean in zowel javascript als jscript slechts twee mogelijke waarden, waarbij null/undefined gelijk is aan false.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.