Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

code uit executable halen (VB6)

h4xX0r
8 antwoorden
 • Is er iemand die weet hoe ik de code terug kan krijgen uit een executable? Door een crash ben ik mijn source-code verloren. Ik heb nog een executable van de applicatie. Is de code hier op een of andere manier weer uit te halen?

  (Ik werkt met Basic 6.0)
 • 'k geloof niet dat dat helemaal legaal is. Zou mooi zijn, als je de code van bv Word zou kunnen krijgen :)
 • Wat een onzin! sinds wanneer is het illegaal om je eigen broncode te gebruiken.
  We mogen er toch vanuit gaan dat deze poster ter goeder trouw is!

  Wat je nodig hebt is een zogenaamde "unpacker" een zoektocht op het net zal wel de nodige links opleveren (van uiteraard legale trail versies…)
 • Discompiler
  Word is niet geschreven in VB6.0, dus die kun je ook niet duiscompilen.

  Voor VB6 zijn echter geen echt goede discompilers op de markt, aangezien Microsoft een anti-discompile-beveiliging erin heeft gebouwd.
 • heeft niets met VB of VC te maken.En ja, je mag je eigen code decompilen, alleen is de stap naar een ander programma klein. Word was maar een voorbeeld, maar er zijn legio programma's in VB geschreven.
 • Zo'n ding heet toch een "decompiler"? ;)
 • Of discompilr jah.
  DiDo heeft er voor VB3 een gemaakt, heb ík dankbaar gebruik van gemaakt… had een virus ;-)
  VB6 zijn nog geen betrouwbare voor, jammer maar helaas.
 • [quote:b4b8e4a040="rkuiper"]Is er iemand die weet hoe ik de code terug kan krijgen uit een executable? Door een crash ben ik mijn source-code verloren. Ik heb nog een executable van de applicatie. Is de code hier op een of andere manier weer uit te halen?

  (Ik werkt met Basic 6.0)[/quote:b4b8e4a040]

  sorrie, voor VB6 is geen ik herhaal geen decomiler te vinden.
  VB6 wordt namelijk anders gecompileerd als zijn voorgangers VB4 en terug. Van procedureel naar Native, En dit is technisch niet mogelijk.
  Als je op google zoekt naar een decomiler VB6 lijkt het erop dat je het zult vinden. Maar let op ! Het bestaat niet. reverse engineering is helaas zeker bij de nieuwere talen absoluut onmogelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.