Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

DELPHI 6: TImage control: authomatische refresh???

w.roosenburg
3 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb het volgende probleem:
  In delphi heb ik een form gemaakt dat een TImage control heeft. Als ik hier op klik wordt een vakje gekleurd door op de Canvas een vierkantje te tekenen met de methode Rectangle. Als ik sleep worden er verschillende rechthoekjes getekend. Tot zo ver geen probleem.
  Alleen het tijdens het slepen voort delphi authomatisch een refresh uit over heel de image, waardoor tijdens het slepen de image gaat 'flikkeren'.
  Weet iemand hoe ik deze refresh uit kan zetten???

  Alvast bedankt
  Rob
 • [quote:51a1d23897="Rob van Esch"]In delphi heb ik een form gemaakt dat een TImage control heeft. Als ik hier op klik wordt een vakje gekleurd door op de Canvas een vierkantje te tekenen met de methode Rectangle. Als ik sleep worden er verschillende rechthoekjes getekend. Tot zo ver geen probleem.
  Alleen het tijdens het slepen voort delphi authomatisch een refresh uit over heel de image, waardoor tijdens het slepen de image gaat 'flikkeren'.
  Weet iemand hoe ik deze refresh uit kan zetten???[/quote:51a1d23897]
  Nee, weet ik niet.

  Gebruik een TPaintBox i.p.v. een TImage. Heeft wel als nadeel dat je zelf al het tekenwerk, refresh, etc. moet regelen, maar ja, dat is hier dus geen probleem!

  Eventueel eerst op een off-screen image/canvas tekenen en deze dan kopieren naar het scherm.
 • Hallo,
  ik heb inmiddels begrepen dat deze refresh te maken heeft met de redraw van het form o.i.d.
  Er is een optie om dit uit te zetten voor de geintereseerden:
  in de formCreate voeg je de volgende regel toe( als je TImage op Form1 geplaatst is tenminste:

  [code:1:5546beda4d]
  Form1.ControlStyle := Form1ControlStyle + [csOpaque]
  [/code:1:5546beda4d]

  Deze code haalt het flikkeren weg.

  Groet Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.