Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Source code hacken

None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Dit is niet wat het lijkt, ik vraag geen hulp om een of ander belangrijk programma te hacken, maar wel iets dat er op lijkt, maar geen zorgen het is allemaal legaal.
  Ik moet voor een bedrijfje een programma dat in Turbo Pascal op de Mac is geschreven omzetten in een programma dat, ook in turbo pascal geschreven, onder Windows draait. Nu kan ik wel zelf gaan kijken hoe het programma alles doet en het dan langzaam proberen na te maken, maar ik dacht, als er nou een manier is om in de source code te komen. Dat zou mij een hoop werk schelen!!

  Wie helpt mij??
 • Heeft het bedrijf de sourcecode niet dan? Beetje dom als ze daar afhankelijk van zijn ;)

  Maar nee wat jij wilt kan niet. Je kunt niet de higher-level sourcecode uit een .exe toveren. Verlies van semantiek he? je zou hooguit met een disassembler de assembly uit de .exe kunnen halen, maar daar kun jij niks mee als je geen assembly programmeur bent.
 • Nee, ik ben idd geen assembly programmeur.
  Dus dan zal ik het programma maar gewoon op het oog moeten namaken.
 • wel illigaal dus, als je het voor progr. A kan hacken, kan het ook voor progr B. En dat mag dus niet…
 • Hoi,

  als je u beperkt tot het decompilen van eigen programmas is dit volledig legaal.
  Van een exe terug de VB-code aanmaken kan wel. Dit gebeurt met een decompiler, over een paar jaar terug kon je zelfs een freeware decompiler op een legale wijze downloaden van een duitstalige site. Deze was alleen geschikt voor heel kleine programmas en was beperkt tot VB3 ofwel VB4, dat weet ik niet juist meer.
  In de bekomen sourcecode zaten uiteraard nog fouten en tekortkomingen maar je had een degelijke basis om van te vertrekken.

  Als een bedrijf een programma aankoopt heeft het toch enkel de exe-files en dll's enz. Nooit de sourcecode. Jij hebt toch ook de cd van windows gekocht (ja?) en dit ook zonder sourcecode. Anders is het als een bedrijf een programma laat maken. Maar om dan ook de sourcecode te krijgen wordt een extra prijs aangerekend. Wat is daar dom aan? Alles heeft zijn prijs.

  Als je op het web voldoende zoekt zal je ook diensten vinden die dat voor jou willen doen, tegen betaling natuurlijk. Het is maar wat het mag kosten.

  Succes bij jou pogingen.
  Guido
 • // pc_freak17
  In een woord : onmogelijk.
  Zelfs als je de sourcecode van dat Mac-programma te voorschijn kunt toveren dan nog is de opzet van een Mac heel anders dan een PC. Daarnaast neem je ook alle bugs & andere ongewenste features mee + eventuele nieuwe die tijdens de conversie ontstaan.

  Ik heb zelf eens een basic-progje naar pascal/c mogen omzetten … Achteraf waren we sneller geweest als we gewoon van de grond af opnieuw hadden begonnen.

  Je kunt het beter gewoon opnieuw maken aan de hand van dezelfde specificaties (= welke functies moet het kennen, hoe moeten de schermen werken).
 • Hoi jafo,
  Wat jij zegt, ben ik inmiddels ook achter gekomen.
  En ik ben nu dus inderdaad aan het doen wat jij zegt.
  Ik maak het programma na met dezelfde specificaties, dat verhoogt ook nog de functionaliteit want het andere programma is erg verouderd.
 • [quote:290924b885="pc_freak17"]Hoi jafo,
  Wat jij zegt, ben ik inmiddels ook achter gekomen.
  En ik ben nu dus inderdaad aan het doen wat jij zegt.
  Ik maak het programma na met dezelfde specificaties, dat verhoogt ook nog de functionaliteit want het andere programma is erg verouderd.[/quote:290924b885]

  Is het niet eenvoudiger om gewoon contact op te nemen met het bedrijf dat dit proggie heeft gemaakt? Dat lijkt mij ook verstandiger want als jij dit programma gaat namaken dan is er theoretisch de mogelijkheid dat jij en je bedrijf worden aangeklaagd wegens copyright-schending…
  Maar ja, de kans dat dat gebeurt is erg klein…

  Overigens, bij verouderde software kun je in het algemeen gewoon eerst beginnen met het maken van nieuwe specificaties en op basis hiervan een nieuw programma ontwikkelen.

  Overigens… Turbo Pascal? Misschien is Delphi een stuk eenvoudiger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.