Vraag & Antwoord

Programmeren

on error statement

4 antwoorden
  • Als ik in vb 6.0 een on error statement plaats in een loop, dan werkt dit statement alleen de eerste keer dat er een fout op treedt. Hoe kan ik deze foutafhandeling laten werken voor elke fout die hij tegenkomt?
  • Uhm, kan je ff je code geven? dat maakt het wat makkelijker?
  • Ik denk dat je zo'n soort loopje hebt ... In onderstaand voorbeeld treedt een fout op als i groter wordt dan 3. [code:1:6a29eff901] Private Sub mysub() Dim i As Integer On Error GoTo fout For i = 1 to 10 MsgBox i & " maal 10000 is " & i * 10000, vbOKOnly, "Uitkomst" Next Exit Sub fout: MsgBox Err.Description, vbOKOnly, "Fout " & Err.Number 'Onderstaand statement zorgt ervoor dat de loop doorgaat en je dus weer een error krijgt Resume Next End Sub [/code:1:6a29eff901] Met Resume kun je nog veel meer, maar dat moet je maar opzoeken in de helpfunctie. Overigens is het is VB.net beter geregeld met Try en Catch error handling.
  • [quote:e19b64ce49="rkuiper"]Als ik in vb 6.0 een on error statement plaats in een loop, dan werkt dit statement alleen de eerste keer dat er een fout op treedt. Hoe kan ik deze foutafhandeling laten werken voor elke fout die hij tegenkomt?[/quote:e19b64ce49] Ik heb hetzelfde probleem gezien bij een collega. Ben er zelf ook toen mee bezig geweest. Tot op heden nog geen antwoord kunnen vinden. Resume Resume Next Err.Clear etc. nada, noppes, ... Maar ja, ik maak sowieso geen gebruik van zulke constructies. 95% gegarandeerd dat het wel op een [i:e19b64ce49]nette manier[/i:e19b64ce49] geprogrammeerd kan worden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.