Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Delphi] Substr vraagje

Yoohan
5 antwoorden
 • Ik sla mijn door QuckReport gegenereerde rapport op als worddocument met als bestandnaam een nummer en vervolgens een bedrijfsnaam.
  Dus bijv: 12345678Shell.doc
  De cijfers vormen het rekeningnummer.

  Hoe kan ik er voor zorgen dat Delphi in de bestandsnamen zoekt naar het huidige rekening nummer, maar daarbij niet op de bedrijfsnaam let? Iets met Substr?

  BvD
 • [quote:1cef4bdcd7="George W. Bush"]Ik sla mijn door QuckReport gegenereerde rapport op als worddocument met als bestandnaam een nummer en vervolgens een bedrijfsnaam.
  Dus bijv: 12345678Shell.doc
  De cijfers vormen het rekeningnummer.

  Hoe kan ik er voor zorgen dat Delphi in de bestandsnamen zoekt naar [i:1cef4bdcd7]het huidige rekening nummer[/i:1cef4bdcd7], maar daarbij niet op de bedrijfsnaam let? Iets met Substr?[/quote:1cef4bdcd7]
  Wat versta je onder 'hèt huidige rekening nummer'?

  Wellicht met de FindFirst, FindNext, etc. functies zoeken op '12345678*.doc'?
 • Om een substring te vinden in een string :
  [code:1:c751c495b2]
  positie := Pos(ditZoekIkStr, zoekhierStr);
  // postitie is dan de index waarop ditZoekIkStr begint in zoekhierStr
  [/code:1:c751c495b2]
 • En als hij niet in de string voorkomt is positie hier -1. :wink:
 • -1 is bij het zoeken in stringlists (indexof()). Pos retourneert 0 als er niks gevonden is … tenminste als er sinds Delphi 5 niks verandert is in de definitie ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.