Vraag & Antwoord

Programmeren

'half geluid'

4 antwoorden
  • Misschien is het een beetje een te technische vraag, maar je weet maar nooit of er iemand tussen zit die er iets van weet... Met een VR-bril zie je steeds maar een half beeldje. Zoiets wil ik ook met geluid doen. Hoeveel microseconde van een geluid is een 'half' geluid? Er zullen vast mensen zijn die zeggen 'een half geluid bestaat niet'. Het bestaat echter wel degelijk: speel op een keyboard maar eens een toon en zet snel daarna het keyboard uit. Het geluid klinkt dan 'niet af'.
  • Probeer het nog eens op een andere manier uit te leggen, want ik snap er niks van... Wil je het geluid continu afwisselend links en rechts uit je luidspreker laten horen (zoals links-recht-links truuk bij die brillen)? Wat wil je er precies mee bereiken?
  • [quote:9d7fb121e5] Wil je het geluid continu afwisselend links en rechts uit je luidspreker laten horen (zoals links-recht-links truuk bij die brillen)?[/quote:9d7fb121e5] Precies! :) Alleen die brillen laten op elk glas steeds maar een [b:9d7fb121e5]half[/b:9d7fb121e5] beeldje zien. Dus voor geluid wil ik het proberen met een 'half' geluid.
  • [quote:65c5dc5c97="m021"][quote:65c5dc5c97] Wil je het geluid continu afwisselend links en rechts uit je luidspreker laten horen (zoals links-recht-links truuk bij die brillen)?[/quote:65c5dc5c97] Precies! :) Alleen die brillen laten op elk glas steeds maar een [b:65c5dc5c97]half[/b:65c5dc5c97] beeldje zien. Dus voor geluid wil ik het proberen met een 'half' geluid.[/quote:65c5dc5c97] Komt het volgende principe daar niet dicht bij in de buurt... Gewoon het geluid simultaan uit zowel de linker als de rechter luidspreker afspelen. En dan afwisselend het geluid afwisselend links en rechts dempen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.