Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Invoerscherm Access

Anoniem
w.roosenburg
5 antwoorden
 • Ik heb twee tabellen. In de ene tabel staan persoonsgegevens en in de andere tabel bijvoorbeeld artikelen. Ben een invoerformulier aan het maken waarin in eerste instantie de persoon geselecteerd wordt d.m.v. een keuzelijst met invoervak daarna zou een lijst moeten verschijnen alle artikelen waaruit in 1 of meer kan selecteren en kan koppelen aan de geselecteerde persoon. Hoe kan ik dit doen? (Alle geselecteerde artikelen moeten bij een save gekoppels worden aan de desbetreffende persoon, zodat naderhand een lijst per persoon met de geselecteerde artikelen kan getoond worden)
 • makkelijkst is om 3 tabellen te hebben: persoon, artikel en persoon_artikel.

  In de laatste tabel staan 2 velden: persoonsnr en artikelnr. Je koppelt de ene combobox aan persoon en de andere combobox aan artikel.

  Op het moment dat er gesaved wordt, lees je het persoonsnr en het artikelnr uit de combox en bewaar je in de tabel persoon_artikel.

  Op het moment dat je weer opstart, lees je de tabel persoon_artikel uit en door middel van een query met een inner join kun je vanuit daar de goede omschrijvingen van de nummers weergeven.
 • En hoe krijg ik de waarden in de derde tabel (tabel met persoonsnr. en artikelnr.)?

  Kan ik de combobox ook meerdere rijen selecteren en deze ook bewaren aan de desbetreffende persoon?
 • Tja, niet zo moeilijk.
  Zorg dat er een veld met een persoonsnr komt te staan in de tabel artikelen. Dat nummer moet ook voorkomen in de tabel persoonsgegevens.

  Het maakt een tabel namelijk niets uit welke gegevens er in staan, als de ene tabel maar met de andere te koppelen is.
  Lijkt misschien een rare opmerking, maar mensen vergissen zich snel.

  Succes.

  Dus tabel1
  [b:bb63b03571]persnr[/b:bb63b03571]
  Naam
  Adres
  Woonplaats
  etc.

  Tabel2 (pers-art)
  artnr
  [b:bb63b03571]persnr[/b:bb63b03571]
 • Bedankt voor jouw antwoord, maar zover was ik al. Heb een form gemaakt met een subform. In het hoofdform wordt de persoon geselecteerd in het subform de meerdere artikelen. Als nu gesaved wordt dan moet in de tabel het persoonsnr, artikelnr (meerdere dus) opgeslagen worden in de tabel met persoonsnr en artikelnr en dat lukt niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.