Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Na subtotalen elke tweede regel kleuren. maar hoe?

MAB
5 antwoorden
 • Ik wil in een Excelwerkblad, waar met de functie subtotalen een overzicht gemaakt is, voor de duidelijkheid elke tweede regel een kleurtje geven. Daarom wil ik in een "do loop" de instructie SendKeys gebruiken, om twee cellen naar beneden te springen. Maar wanneer de macro loopt, gebeurt er niets, dat duidt op een sprong naar beneden. In de regel heb ik staan: SendKeys "{down 2}", true. Wat doe ik verkeerd en hoe kan ik het goed doen?
 • Makkelijker is om in een for loop elke iteratie te doorlopen en d.m.v. de mod(rest) operator (wat dat in vba is weet ik niet ;) ) te kijken wanneer je bij elke tweede rij zit.

  Kijk dan naar mod 2. Voorbeeldjes:

  [code:1:5fae8c9830]
  1 mod 2 = 0 rest 1 –> false
  2 mod 2 = 1 rest 0 –> true
  3 mod 2 = 1 rest 1 –> false
  4 mod 2 = 2 rest 0 –> true
  [/code:1:5fae8c9830]
 • Met die regel is niks mis. Laat al je code eens zien, misschien zit daar een fout in.

  Groeten Wouter
 • Misschien dat dit je helpt:

  Selecteer het gebied dat je een kleurtje wil geven, inclusief de rijen die je blank wil laten.
  Kies vervolgens in het menu Opmaak - Voorwaardelijke opmaak
  Bij voorwaarde 1 kies je de optie "Formule is" en het vak ernaast zet je dan: [b:70c5a13270]=REST(RIJ();2)=0[/b:70c5a13270] of in de engelse versie: [b:70c5a13270]=MOD(ROW();2)=0[/b:70c5a13270] Met het knopje "Opmaak…" kies je bij patroon de gewenste kleur.
  Bevestig e.e.a. met OK. Et voilà…
 • Bedankt voor de reactie. Ik heb er iets van geleerd, maar voor mijn geval werkt dit niet. Doordat ik subtotalen heb, en dan alleen die in beeld heb (door op de 2 te klikken), is de rest van de rijen onzichtbaar, maar de voorwaardelijke opmaak neemt ze wel mee, en zo heb je dus soms wel een gekleurde rij en soms niet, waar de subtotalen in staan.
  m. vr. gr.
  MAB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.