Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Gebruik Data Access Objects (DAO) in Excel 97 Macro's

Dijkele
1 antwoord
 • Ik loop tegen het volgende probleem aan in Excel 97. Wellicht dat ik moet overstappen op een hogere Excel versie. Het gaat om het volgende. Via ODBC toegang wil ik gegevens raadplegen uit diverse Foxpro of DBase tabellen met behulp van een eigengemaakt functie in Excel.

  Ik probeer zonder gebruik te maken van het Data menu, menukeuze Externe gegevens ophalen, Nieuwe query maken, gegevens uit een Foxpro tabel in te lezen in Excel.

  Het gaat hierbij altijd om de opgezochte waarde van een databaseveld waarbij ik door middel van een parameter van de eigengemaakte functie het bestandspad kan opgeven waar de betreffende tabel zich fysiek op de computer of op het netwerk bevindt. Omdat het bestandspad telkens op een andere locatie kan staan heb ik niets aan de methode beschreven in de vorige alinea.

  In Visual Basic kan ik gebruik maken van DAO, maar het lukt mij niet om van DAO gebruik te maken in VBA in de Excel Macro's. Volgens de installatie CD van Office Professional heb ik de optie Data Access Objects (DAO) voor VBA wel geïnstalleerd. Het lukt mij echter niet om hier gebruik van te maken in een eigengemaakte functie ondergebracht in het onderdeel Macro's van Excel.

  Het gaat om de onderstaande commando's bijvoorbeeld:

  Private dbWorkspace As Workspace
  Private dbDatabase As Database
  Private dbTable As Recordset


  Set dbWorkspace =DBEngine.Workspaces(0)

  Gereserveerde worden als Workspace, Database worden niet herkend in VBA in Excel 97. Wie kan hulp bieden en uitleggen wat ik fout aanpak.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.