Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

c/c++ compiler

Anoniem
Rens_uit_His
5 antwoorden
 • Kan iemand mij een c/c++ compiler aanraden voor windows? Liefst een die ook nog makkelijk te gebruiken is voor een beginner ;)
 • Degenen waar ik meer of minder ervaring me heb:

  Als beginner begin je bij het begin. In dat geval zou ik [b:46f37921ec]lccwin[/b:46f37921ec] of [b:46f37921ec]devcpp[/b:46f37921ec] gaan gebruiken. Geen drag-and-drop, je moet alles zelf uitvinden. Het geeft je ook meer inzicht hoe Windows programma's werken.
  lccwin heeft een goede help op de Windows API, maar is alleen C.
  Beiden zijn freeware.

  Ik zie nog steeds hoe beginners ruzie hebben met [b:46f37921ec]MS VisualC++[/b:46f37921ec] om een user interface in elkaar te draaien en te begrijpen hoe het allemaal in elkaar steekt. Dat roept herinneringen op; ook ik heb het als beginner geprobeerd en de handdoek in de ring geworpen.
  Met lccwin bereikte ik sneller resultaten dan met VC++.

  Ik ben altijd behoorlijk gecharmeerd geweest van de Borland produkten, dus als je geld hebt en een drag-and-drop programma zoekt, zou ik [b:46f37921ec]Borland C++Builder[/b:46f37921ec] adviseren.
 • Een compiler die makkelijk is? :o Hoezo makkelijk? Een c/c++ compiler voldoet meestal gewoon aan de ISO standaard, dus dezelfde set instructies.

  Of bedoel je soms het pakket? Dat maakt het een en ander makkelijker of niet. Ik zou niet meteen met Borland werken, omdat Borland een eigen componentenstructuur heeft (VCL en CLX) en eigen wrapper classes. Dit is allesbehalve standaard, je leert er niet mee programmeren.

  Ik zou eerst eens beginnen met een freeware compiler inderdaad. Lees een boek en begin met de basisbginselen in de vorm van console-applicaties. Leer pointers en arrays.

  Daarna stap je over op bijvoorbeeld een Borland of Microsoft pakket. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Microsoft. IDE is fijner en compiler genereert gewoon betere code. Maar als je veel Windows applicaties wilt maken, kies dan voor Borland. Bespaart je gewoon een heleboel werk, al zul je soms de ongemakken van de IDE voor lief moeten nemen.
 • Ik ben afgelopen jaar met C++ begonnen op school. Daar werken we met de Borland Builder.
  Zelf gebruik ik sinds kort Devcpp en die bevalt me prima.

  btw Borland Builder is verkrijgbaar via school voor slecht € 9,15. Op voorwaarde dat je aan een school verbonden bent en de school aangeloten is bij surf.
 • Je leert pas programmeren in C/C++ op de commandline, dat klinkt stom maar daar begin je pas echt en daar leer je ook veel van waar je veel later in Windows en Linux veel aan zal hebben. Je hebt dus een freeware C/C++ compiler nodig. Je schijft het desnoods met edit (als je toch in MS-DOS bezig bent :wink: ), UltraEdit, Kladblok, Crimson Editor, etc. Een goed Nederlands handboek is ook altijd handig. En als je dat eenmaal onder de knie hebt…

  …dan begin je in Windows en dan kies je tussen verschillende ontwikkelomgevingen (MS VC++(.NET), C++Builder, DevC++). Ik raad je ook C++Builder aan, als we over een aantal jaar in het Linux-tijdperk zitten geeft deze ook een makkelijke overgang naar Kdevelop :wink: Maar dat is natuurlijk niet de enige redenen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.