Vraag & Antwoord

Programmeren

Zoeken met VBA in Microsoft Access

Anoniem
Ernst2003
2 antwoorden
 • Op mijn werk is in Microsoft Access een "database" gemaakt met van die prachtige formulieren erin zodat het net een "applicatie". Hierin wil men kunnen zoeken op trefwoorden welke in een aparte tabel staan.

  Het heeft wat weg als je zoekt in Windows dan krijg je een resultaat met alle bestanden. Ik wil dus kunnen zoeken op 1, 2 of 3 zoekwoorden. Vervolgens moeten alle boeken (het is een bibliotheek app) getoond worden die gekoppeld zijn aan die trefwoorden. Daar klik ik dan op en dan wordt het juiste formulier geopend.

  Nu had ik iets in VBA gemaakt maar het werkt niet….. Kan iemand mij helpen? Snap je wat ik bedoel?

  Bedankt vast
 • [quote:fd7a785ad7="Ernst2003"]Kan iemand mij helpen?[/quote:fd7a785ad7]Vast wel 8) Het helpt als je vertelt wat je zelf geprobeerd hebt (filters, zoeken, … ) en hoe. Vertel ook even wat het niet doet.
  Plaats eventueel relevante VBA code hier (met wat uitleg).

  Ik heb lang geleden zoiets gemaakt waarbij de gebruiker een trefwoord kon invullen en vervolgens kon opgeven in welke veld / welke velden er gezocht moest worden. Als resultaat werden dan alleen die records getoond die het gegeven trefwoord bevatten in de gespecificeerde velden.
  Werkte met sql statements in VBA.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.