Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ghosten test pc

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben bezig om test pc's zo te maken zodat ze binnen aanzienlijke tijd van besturingssysteem kan veranderen. Maar ik moet ook versies hebben met verschillende programma's. Bv een met winXP en office 2000 geinstalleerd en 1 met XP en office XP geinstalleerd. Moet ik dan voor elke configuratie een aparte ghost maken, of is het ook mogelijk om office apart te hebben? Automatische installatie via een scriptje ofzo? En hoe maak je installatiescrips voor bestaande programma's?

  Groeten,

  Josteman
 • ligt eraan hoe je situatie is.. Is het gwoon een thuis installatie dan zou ik alleen een ghost file maken van xp.. installeer dan gewoon de desbetreffende office appart.

  vraag: je hebt wel allemaal dezelfde pc's he ??, of wil je gwoon apparte images hebben met verschillende systemen erop voor 1 machine.. ??
 • Het is niet voor thuis maar voor bedrijf, het zijn 3 ongelijke pc's en er moeten images komen van Win XP Win 2000 Server Win 2000 windows 95 en daarop moeten versies zijn met office, met service packs en ook zonder die onderdelen. Want het gaat erom dat de 3 pc's snel om te zetten zijn en dan kan onze gemaakte software erop om te testen hoe het op zo'n bak werkt.
 • Kan je dan niet beter een multibootsysteem maken?
 • Ok dat is wel wat lastiger… 3 verschillende bakken. is 3 keer zoveel tijd. Dus voor ieder systeem zet je ergens een image appart. Tegen woordig is het voor een bedrijf veel goedkoper om gwoon nieuwe kasten neer te zetten.. (gelijke). En die te onderhouden.. (ITIL..) HEt is natuurlijk niet mogelijk dat je dezelfde image op verschillende systemen zet… Dus alles moet appart, heb ik het idee
 • Zijn er niet van die programma's waarmee je restoring points kan maken. Zodat ik alles installeer en na elke installatie van programma's zet ik er een restoring point bij. Dat ik daar vervolgens een image van maak en zodra het nodig is kan de windows geinstalleerd worden en zeggen van die restoringpoint (configuratie) hebben we nodig.
  Vraag is dan wel gooit hij alles weg als je een restore ophaalt. Er mogen namelijk geen rommel informatie meer in registers, windowsmappen enz zitten want dan worden de test's onbetrouwbaar.
 • Je wilt software ontwikkelen op verschillende platformen.
  Als je 3 platformen hebt, zul je dan ook 3 ghosts moeten maken en terugzetten.

  Dat levert het betrouwbaarste platform op om je software daarop te testen/ontwikkelen.

  Restorepoints, mijn god… je weet niet wat op de achtergrond gebeurt en welke controls/dll's er achterblijven of overschreven worden. Niet aan te bevelen.

  Gewoon dos-bootflop, ghostfiletje maken van 3x installs van de 3x verschillende OS'en en 6 officeplatformen (met/zonder Servicepacks). Dus worden 6 Ghostfiles: ehmmm… zorg voor een goede partitieverdeling op schijf of 2 aparte schijven.
  Verder dat ITIL heeft er niks mee te maken. Op deze machines vindt eerlijk gezegd geen "systeembeheer" plaats, in die zin dat deze volgens volledige ITIL-processen zou moeten lopen (softwaredistribution & control enz…..)

  ITIL = een evangelie en wordt nooit 100 % / 1 op 1 geimplementeerd.

  ehmm… ik draaf door geloof ik…. oops, succes :D
 • Inderdaad met Ghost is dit te realiseren door div. images te maken. Als je de corporate edition van Ghost gebruikt kan je wat applicaties betreft ook de AI Package builder gebruiken.
  Heb je al eens gedacht aan van die removable harde schijven? Wellicht een optie? Andere schijf en werken maar. Met een image moet je toch nog altijd zo'n 20 min. wachten.
 • Bedankt ik ga gewoon beginnen met de images komt wel goed denk ik
  groeten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.