Vraag & Antwoord

OS Windows

Harddisk en memory, voorkomen van swappen

6 antwoorden
  • Hoi, Wat was die setting/tweak ook alweer. Heb 512 MB RAM en ik wil hebben dat applicaties EERST dat hele geheugen gebruiken, alvorens te swappen in pagefile. Om performance redenen. Alvast bedankt.
  • Ik weet niet of je dit zoekt: Je kunt de prestaties van het systeem aanzienlijk verbeteren door het besturingssysteem standaard volledig in het intern geheugen te zetten. Start Regedit en ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\Disable PagingExecutive. Zet de waarde hier op 1 en start de computer op nieuw. (Standaard staat deze waarde op 0 ingesteld)
  • Als ik dat doe, start XP-home niet meer op en blijft ie rebooten. Start wel op in 'safe' mode en zet 'm weer terug.
  • Maar hoe enable ik nou DMA op 1 van m'n harddisken in XP en op m'n DVD-speler. M'n ATI-software merkt dat bij m'n clean install, DMA niet aanstaat op beide apparaten (DVD + 1 harddisk). Maar kan nergens iets aanvinken.
  • In apparaatbeheer bij de ide-controllers. Rechtsklik op primaire controller - Eigenschappen - Geavanceerde instellingen. Edit: en idem voor de tweede Ide -controller.
  • beschikbare tabbladen op jouw "controllers": "General, driver, resources". Ditzelfde geld voor de apparaten DVD en Schijven en ook de 1e en 2e IDE-controller. Neen, geen keuze mogelijkheid. Hoe enable ik DMA op 1 van mijn schijven en m'n DVD ? Moet ik Intel-chipsets installeren ? Ben eerlijk gezegd op zoek naar de registry-setting "enableDMA" of zoiets.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.