Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Rare foutmelding AUX

Anoniem
Hans.Vosman
5 antwoorden
 • Collega kwam bij me met systeem win98se waar rare foutmelding te voor schijn komt na het opstarten (tot bureaublad) Geeft melding: schrijffout apparaat AUX, afbreken,opnieuw proberen,negeren,mislukt? Geen enkele toets heeft effect, ja,afbreken. Dan gaat het systeem volledig uit. Het volgende heb ik gedaan om dit vreemde probleem te proberen te verhelpen: onboard geluidskaard gedisabled/herinstall win98se over de oude versie heen ivm redden data. Geen enkele verandering van de foutmelding. Heeft iemand enig idee?
 • Misschien een virusje of een programmaatje dat toevallig op de achtergrond draait en toevallig iets naar de AUX stuurt. Recentelijk een of ander programma geïnstalleerd?
  Probeer in veilige mode op te starten en start MSConfig op. Kijk onder 'Opstarten' of er wat vreemds staat. Vervolgens even onder 'Win.ini' kijken, klik op het + voor Windows en kijk wat er bij 'Run=' staat. Meestal is het foute boel als daar wat staat.
 • Heb zojuist opgestart in veilige modus, p de normale manier kom ik niet eens meer in het opstartscherm. Veilige modus dus wel. Bij normaal opstarten komt je bijna tot win98se volledig is geladen, dan gaat het systeem opeens uit. In veilige modus heb ik bij de volgende schermen gekeken: energiebeheer, geen bijzonderheden gezien. start/msconfig/pstarten: geen bijzonderheden. Win.ini: bij+win
  un geen bijzonderheden. Dus, veilige modus wel, normaal opstarten niet. Ook niet bij een andere monitor, raar. Nog andere mogelijkheden om naar te kijken?
 • Nee. Ik zoek het zelf in een toepassing die om wat voor reden iets nutteloos in DOS wil doen. Tja, dan is het nagaan welke programma's opstarten. Welke programma's staan er overigens onder 'Opstarten'?
 • [b:9f0b38b388]Aangevinkt:[/b:9f0b38b388]

  Scanregistry c:\windows\scanregw.exe /autorun
  Systemtray sytray.exe
  Scheduling agent mstinint.exe /first logon
  Taakcontrole c:windows taskman.exe
  Scheduling Agent c:\windows.system\mstask.exe
  LoadPowerProfile Rundll32.exe powerprof.dll,LoadCrentPowerScheme

  [b:9f0b38b388]Uitgevinkt:[/b:9f0b38b388]

  Welkom c:\windows\welkom.exe

  In configscherm verschillende opties geprobeerd in energiebeheer.
  Inmiddels ook schone install gedaan, probleem blijft.

  Systeem is dus alleen op te starten met F8, [b:9f0b38b388]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.