Vraag & Antwoord

OS Windows

problemen XP install

10 antwoorden
  • Ik heb een nieuwe computer gekocht, ik heb op primary master mijn harddisk zitten en secondary master mijn DVD speler. Nu ben ik begonnen met een windows XP installatie. Dit gaat aanvankelijk goed tot op het moment (na het kopieren van de bestanden op de harde schrijf) dat de computer opnieuw opstart. Hij start en vervolgens kan die geen bootrecord vinden op de harddisk. Dit hoort wel omdat vanaf daar de install verder ghaat. Ide0 staat als 1st boot device. Normaal geeft een XP installatie bij mij nooit problemen.. wat doe ik fout? ps spec's mobo : K7S5A cpu: athlon 2000+
  • er moet een command.com staan op het systeem. Je moet dus een format c: /s geven (systemtransfer). Zonder die c:\command.com gaat install niet verder. Hij geeft ook die melding dat ie geen OS kan vinden als het goed is.
  • Waar moet ik die format c: /s uitvoeren? vanuit de recovery console lukt het niet (daar kent hij de /s parameter niet). En dan nog een vraag? Waar komt dit probleem vandaan. Op mijn eigen mobo (zelfde type) heb ik dit nog nooit gezien.. zou het kunnen dat mijn CD beschadigt is ofzo?
  • [quote:ea7120529d="poolsimon"]Nu ben ik begonnen met een windows XP installatie. Dit gaat aanvankelijk goed tot op het moment (na het kopieren van de bestanden op de harde schrijf) dat de computer opnieuw opstart. Hij start en vervolgens kan die geen bootrecord vinden op de harddisk. Dit hoort wel omdat vanaf daar de install verder ghaat. Ide0 staat als 1st boot device. [/quote:ea7120529d] Wat heb je precies gedaan met de harde schijf? Heb je die ingedeeld met Fdisk of heb je daarvoor de WinXP CD-Rom gebruikt? Ik vermoed dat laatste omdat je Format niet kent. Met Fdisk zou je vergeten kunnen zijn de partitie te activeren. Ik neem aan dat de WinXP CD dat zelf wel doet. De CD-Rom zal vermoedelijk niet het probleem zijn. Als "format c: /s" ook niet werkt, dit programma is overigens te vinden op een Windows 98 opstartdiskette, dan zou de harde schijf defect kunnen zijn. Het komt haast niet voor ... Overigens werkt de standaard W98 opstartdiskette niet goed met harde schijven groter dan 64GB(?).
  • hmm ja ik deed het idd via XP cd.. maar vai die boot disk gaat het niet. Ik denk dta de schijf niet goed is want ik krijg een "error reading fixed disk" als ik fdisk start.
  • toch kriojg ik trouwens wel tijdens de XP installatie een lading bestanden op de harddisk. Na de poging tot installatie staan er wel bestanden op de schijf dus totaal dood is ie zker niet.
  • [quote:baf271bf71="poolsimon"]toch kriojg ik trouwens wel tijdens de XP installatie een lading bestanden op de harddisk. Na de poging tot installatie staan er wel bestanden op de schijf dus totaal dood is ie zker niet.[/quote:baf271bf71] moet je je virus optie in de bios uitschakelen . en met windows xp heb je geen diskettes nodig
  • volgens mij zit er in mijn bios helemaal geen anti virus gebeuren. Ik heb gekeken maar ik kan ook in de bios dara niks over vinden. En nee, met XP heb je idd geen diksettes nodig maar omdat de XP installate niet lukt ben ik eens gaan kloten via fdisk op een win 98 bootdisk
  • nou, dan gebruik je diezelfde bootdisk en typ je in: "sys c:". zegtie... "system transferred" en heb je je command.com. Dan XP installeren.
  • ja dat zou kunen ja.. alleen is het dan wel heel prettig om een c: te hebben!:P zonder parities (fdisk) geen c: schijf he?!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.