Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows/system32/config/system

None
25 antwoorden
 • Mn ouders hebben een probleem met hun Medion notebook

  Eerst ging de Cd-drive kapt, die dus opgestuurd voor reparatie, dat ws na de zomervakantie, nu, vandaag heben we hem weer terug,
  halverwege ging echter windows kaduuk:
  een bestand beschadigd ofzo:
  c:\windows\system32\config\system

  Nu had mn vader het idee om de die file van onze andere computer (draait XP-prof) naar de MEdion te zetten (draait XP-Home)

  Kan dit zomaar?

  De herstelCD biedt nl. ook geen uitkomst, ik kan windows niet over de oude beschadigde versie heenzetten, en windows herstellen, die optie biedt ook geen mogelijkheden; dan zit ik weer in Ms-Dos..

  Mijn vraag dus:
  kan ik de ene \system naar de andere computer omzetten (via floppy e.d.)
 • [quote:2ea57c282c="mr_omvlee"]Nu had mn vader het idee om de die file van onze andere computer (draait XP-prof) naar de MEdion te zetten (draait XP-Home)

  Kan dit zomaar?[/quote:2ea57c282c]Soms. Welk bestand betreft het? Als het meerdere bestanden betreft, dan zou ik de installatie niet meer vertrouwen en alles opnieuw installeren.
  [quote:2ea57c282c="mr_omvlee"]De herstelCD biedt nl. ook geen uitkomst, ik kan windows niet over de oude beschadigde versie heenzetten, en windows herstellen, die optie biedt ook geen mogelijkheden; dan zit ik weer in Ms-Dos..[/quote:2ea57c282c]Dan heb je of een onbruikbare herstelCD of deze wordt verkeerd gebruikt. Soms staat een kopie van de juiste schijven op de harde schijf zelf. Deze moet je dan eerst op CD-Rom branden. Niet echt handig in jouw geval …
  [quote:2ea57c282c="mr_omvlee"]Mijn vraag dus:
  kan ik de ene \system naar de andere computer omzetten (via floppy e.d.)[/quote:2ea57c282c]Ik zou er niet eens aan beginnen.
 • Ok, dus wat moet ik dan nu doen?
  De herstelCD is de officiele Cd, dus daar mag het niet aan liggen
 • [quote:ec63e19f47="mr_omvlee"]Ok, dus wat moet ik dan nu doen?
  De herstelCD is de officiele Cd, dus daar mag het niet aan liggen[/quote:ec63e19f47]Geen idee. Als die niet compleet is of als die verkeerd wordt gebruikt, dan ligt het toch wat anders. Je hebt de schijf bij het opstarten al in de computer gestopt? Welke keuze mogelijkheden krijg je te zien?
 • http://www.broadbandreports.com/faq/3546 hier misschien de oplossing?
 • Die site hebben we dus geprobeerd, maar na het kopieren van bestanden enzo vraagt hij telkens in dos om een administrator-wachtwoord, we komen dus geen steek verder,
  we hebben nooit een wachtwoord ingesteld…

  hoe komen we daar achter?
 • Het admin-paswoord is dan misschien blank. Heb je al geprobeerd om wanneer het wachtwoord gevraagd wordt gewoon op Enter te drukken?
 • ja, al geprobeerd :(
 • Je zit hier toch niet mee? (van de vrienden :D )
  http://forums.breekpunt.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4773
 • [quote:d4eac14cf9="M@rc"]Het admin-paswoord is dan misschien blank. Heb je al geprobeerd om wanneer het wachtwoord gevraagd wordt gewoon op Enter te drukken?[/quote:d4eac14cf9]

  Ik heb precies hetzelfde, ook vandaag, ook met een Medion laptop. Ook bij mij kom ik niet verder, na het kopiëren van de SYSTEM-map, doordat mij een ADMIN-password gevraagd wordt. Ik had WEL een wachtwoord ingesteld (bij mijn weten ook als administrator), maar dat wordt niet geaccepteerd!

  Weet iemand raad?
  tangopeter
 • Ik heb dus sinds vandaag exact hetzelfde aan de hand, en kreeg via-via de volgende tip: probeer een Windows 2000 Professional SETUP-cd te pakken te krijgen, dan kun je op de Admin-password vraag een enter of spatoe oid geven, en wordt vervolgens XP helemaal gepasseerd!?
  (Nu nog aan die Win2000PRO-cd zien te komen… Niet allemaal tegelijk, hè!)
  Tangopeter
 • daar komen we dus niet aan, en de wachtwoorden accepteert ie ook niet.

  Bij het opstarten krijgen we in Windows (na he eerste laadscherm) de volgende mededeling:
  [code:1:9042ec29b7]
  Als deze status wordt opgegeven als u probeert een wachtwoord bij te werken , betekent dit dat de waarde voor het huidige wachtwoord niet juist is
  [/code:1:9042ec29b7]

  na een paar seconden wordt het beeld weer zwart en start hij opnieuw op… een eeuwige cyclus dus
  die links die gaan over een net ander bestand volges mij….
  heeft iemand nog een idee???

  opstarten via de CD geeft 3 mogelijkheden: ( na heel veel laden enzo )
  1) druk op enter om windows opnieuw te installeren
  hier zet hij windows NAAST de huidige, hij kan er dus niet overheen schrijven (hij meld zelf dat het niet aan te bevelen is)
  of we moeten de HD leeghalen, maar dan gaat errug belangrijke data verloren, dus dat doen we ook niet
  2) r om te repareren
  hier vraagt ie ook meteen om dat wachtwoord, die hebben we dus niet
  3) f3 afsluiten van setup

  en hier zitten we dan: met de handen in het haar
 • Als het voorgeïnstalleerde windows betreft zou je de Helpdesk bellen. Zij moeten je dat adminpaswoord toch kunnen geven.
 • Helpdesk van Medion zegt niet te kunnen helpen. Ook ik kom niet verder dan die steeds opstartende 3-keus die doodloopt op het wachtwoord. Ik ga toch maar eens achter Windows 2000 Pro-cd aan: wanneer je niet installeert, schijnt het zelfs niet eens 'strafbaar' te zijn…
  Weet iemand daar raad op?
  tangopeter@hotmail.com
 • we hebben een andere XP installatie erop gezet, mijn documenten zijn veilig gesteld
  weet iemand waar de mailtjes in staan?
  en de adressen?

  want met 2 installatie's is errug trager, dus we formatteren straks weer.
  de documenten staan al op een andere schijf, nu nog de mail, iemand?
 • Outlook: zoek op pst-bestanden
  Outlook Express zoek op dbx-bestanden voor de mail en voor het adresboek op .wab
 • hij kan die bestanden niet vinden :(
 • Welk e-mailprogramma gebruik je?
 • outlook express
 • Outlook Express slaat de bestanden op op volgende plaats: X:\Documents and Settings\jouwlogin\Local Settings\Application Data\Identities\{CF8808C0-BC72-483E-BCFE-C7BCA7FC7484}\Microsoft\Outlook Express

  X= de partitie van je windowsinstallatie
  {CF8808C0-BC72-483E-BCFE-C7BCA7FC7484}: letters en cijfers kunnen verschillen.

  Toch nog een vraag. Je zegt: "we hebben een nieuwe installatie gedaan". Ik ga er wel vanuit dat je de nieuwe installatie naast de oude geplaatst hebt.
  Kijk dan in de map Documents and settings…… van je eerste installatie.

  Let op als je de zoakfunctie van XP gebruikt moet je zoeken in 'verborgen bestanden en mappen' aanvinken. De .DBX files staan in de verborgen map 'Local Settings'.
  Adresboek heeft de extensie '.wab' en staat inde map X:\Documents and Settings\joulogin\Application Data\Microsoft\Address Book

  Hopelijk geraak je er nu uit.
  Succes
  Marc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.