Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win98se start wel xp niet

None
13 antwoorden
 • Ik heb eeb dualbootsysteem met op C: (IDE) schijf 98se en op D:(SCSI) staat XP. Op de primaire IDE zit alleen de C: schijf en op de secundaire IDE zit een DVD speler en een ZIP drive. Alles werkt perfect.
  Wanneer ik nu op de primaire IDE een tweede harde schijf bij plaats start 98se nog wel maar xp vraagt om allerhande dll.bestanden.
  Ik kan XP wel opstarten met uitgeschakelde 2e IDE schijf (zit in een schuif met schakelaar) en wanneer ik na opstarten de harde schijf weer inschakel werkt alles wel en C wordt keurig als C aangegeven de D met XP is keurig D en de nieuwe schijf heb ik geregistreerd als P: i.v.m. met nog watSCSI apparaten en een geheugenkaart lezer.
  Dus het probleem zit in herkenning bij het opstarten, ik vermoed in boot.ini maar weet niet wat daar veranderd zou moeten worden omdat de D schijf nog steeds als D wordt herkend.
  Heel verhaal, maar ik kom er niet uit. Help???
 • Je hebt een IDE en SCSI op een IDE, maar je zegt dat je maar één schijf op de primaire IDE? vaag…
  Zeg es wat duidelijker wat je op IDE1 en IDE2 hebt.
 • [quote:28a32516b5="twinspark"]Ik heb eeb dualbootsysteem met op C: (IDE) schijf 98se en op D:(SCSI) staat XP. Op de primaire IDE zit alleen de C: schijf en op de secundaire IDE zit een DVD speler en een ZIP drive. Alles werkt perfect.
  Wanneer ik nu op de primaire IDE een tweede harde schijf bij plaats start 98se nog wel maar xp vraagt om allerhande dll.bestanden.[/quote:28a32516b5] Ik vermoed dat na het toevoegen van de 2e harde schijf, die schijf als D: wordt gezien, de SCSI wordt E:. Misschien dat WInXP nog wel de SCSI schijf kan terugvinden, maar de meeste bestanden verwacht die kennelijk op D: (de extra IDE harde schijf). Misschien moet boot.ini worden aangepast, maarre, ik weet niet of dat voldoende is. Als Windows zelf draait, dan zullen de geïnstalleerde programma's ook gaan klagen.
 • Nee, een scsi schijf kan natuurlijk nooit op de ide aansluiting zitten, maar wordt middels een aparte scsi kaart aangestuurd, ik dacht dat dat duidelijk genoeg moest zijn. Op IDE 1 zit alleen de primaire C schijf met win98se en op IDE 2 een dvd speler en een zip drive. De SCSI is de D drive met winxp en het probleem doet zich voor als ik op ide 1 een extra schijf bij wil plaatsen, die overigens door winxp keurig als P drive en dus niet als D wordt herkend.
  Ik denk ook aanpassing van boot.ini, maar wat??
 • Heb je al gekeken naar de instelling master/slave van die 2de HD op IDE 1? Bevat die schijf die je bijvoegt een actieve partitie? Waar staan de bootbestanden van Windows XP? Op je C-schijf? Of op de SCSI-schijf? Staat XP op een actieve partitie of op een logisch station?
 • 2e HD = slave, Nee 2e HD = logisch station, Boot.ini staat op C: en XP staat op een actieve partitie.
 • Je moet eens even kijken naar bestand boot.ini in de root van de c-partitie. In dat bestand staat aangegeven waar de besturingssystemen moeten worden gezocht bij het opstarten. Door het 'tussenvoegen' van de tweede IDE-schijf is je SCSI-schijf een plaatsje opgeschoven - en daarom moet boot.ini even worden bijgewerkt.
 • Ja, ik denk ook boot.ini, maar ik heb inmiddels al van alles veranderd in boot.ini maar zonder het gewenste resultaat, halve dag en nacht naar de kloten i.v.m. tich keer opstarten.
  Hierbij mijn huidige en werkende boot.ini zoals voor het bijplaatsen van de tweede IDE schijf. Zeg maar wat ik moet veranderen.

  [boot loader]
  timeout=10
  default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
  C:\="Microsoft Windows"
 • Klopt:
  _______________________________________________________
  Ik heb een dualbootsysteem met op C: (IDE) schijf 98se en op D:(SCSI) staat XP. Op de primaire IDE zit alleen de C: schijf en op de secundaire IDE zit een DVD speler en een ZIP drive. Alles werkt perfect.
  Wanneer ik nu op de primaire IDE een tweede harde schijf bij plaats start 98se nog wel maar xp vraagt om allerhande dll.bestanden.
  ______________________________________________________

  Als je XP installeert kijkt hij tijdens de installatie of er al een ander windows OS is. En… zal drivers, dll's en zo van het oude OS gaan gebruiken. Stomme fout van de heren uit Redmond.
  Door het plaatsen van een extra HD raakt het geavanceerde XP de kluts kwijt en kan de voor hem broodnodige DLL's niet vinden.

  Truukje (die Troek):
  Installeer XP zonder dat er een ander OS zichtbaar is. koppel de 98es weer aan en… voilla.

  Greetz bye mike
 • Ja, maar ik heb geen zin om alles weer opnieuw te gaan installeren. Het si niet alleen winxp, maar ook nog een bult software.
  Moet toch op een andere manier ook mogelijk zijn.
 • Ik kan mij vergissen maar komt het niet door dat je van je nieuwe schijf een logisch station gemaakt hebt,vgls mij moet dat gewoon een primaire
  partitie zijn, of eerst een uitgebreide partitie maken en dan pas een logisch station maken .Uiteraard geformatteerd en zonder status A als je een Primaire maakt.
 • Zo had ik het in eerste instantie geprobeerd, maar met hetzelfde resultaat.
 • Aha, jullie geven het op ???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.