Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootdisk voor Windows 98 Setup

None
30 antwoorden
 • Als ik Windows 98 op mijn PC wouw instaleren dan stopte ik er zon heel handig diskette in. Ik kreeg dan bij het opstarten zon menu waarins tond of ik de Win98 setup wouw starten, maar nu ben ik die kwijt! Waar kan ik die vinden? Ik heb al gegoogled maar zat hielp niet echt. En ook op www.bootdisk.com stond die niet. En bij de microsoft site kon ik hem ook al niet vinde! :cry:

  Weet iemand waar ik moet zijn?

  Al vast bedankt
 • Kijk nog maar eens goed want vgls mij moet je de bovenste hebben.Of bedoel je die niet?
 • kan win 98 niet gewoon zelf een opstartdiskette maken?

  zal dan vast wel gewoon ergens in je configuratiescherm staan …
 • Ik stel meestal pas een vraag als ik het echt niet weet, dus ik heb allang in het configuratiescherm gekeken.

  //MGSpecial: Wat bedoel je met: "je moet de bovenste hebben" waarvan de bovenste?
 • http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
  En die optie zit idd in Windows 98 zelf ook maar waar, allen ik weet niet direct waar (configuratiescherm, ergens bij software….?)
 • [quote:409d3a6705="General X"] [b:409d3a6705]En ook op www.bootdisk.com stond die niet.[/b:409d3a6705] :cry:[/quote:409d3a6705]Ik heb daar ook al gekeken, maar dat is niet degene die ik moet hebben. Ik moet een speciale Setup disk hebben, die kreeg je vroeger bij je officieele Windows 98 CD, en die ben ik dus kwijt. Als jullei zegge dat hij er toch tussen staat vertel dan AUB welke.
 • [quote:28b96e9fe7="General X"]Als ik Windows 98 op mijn PC wouw instaleren dan stopte ik er zon heel handig diskette in. Ik kreeg dan bij het opstarten zon menu waarins tond of ik de Win98 setup wouw starten, maar nu ben ik die kwijt! Waar kan ik die vinden? Ik heb al gegoogled maar zat hielp niet echt. En ook op www.bootdisk.com stond die niet. En bij de microsoft site kon ik hem ook al niet vinde! :cry:

  Weet iemand waar ik moet zijn?

  Al vast bedankt[/quote:28b96e9fe7]
  volgens mij zat t in de configuratie scherm software installeren verwijderen en de derde tabblad "de laatste"
 • Ik heb nooit van een setup disc gehoord… Waarom gebruik je niet een gewone bootflop?

  cddrive letter:\setup\ [enter]

  en whoopie, daar gaat de win98 install :) (dacht ik…)

  Jochem
 • De Win98 OEM of Win98SE OEM versies van bootdisk.com zouden toch moeten lukken ?? :o :roll: :(
 • //XBL het is niet voor mij maar voor iemand anders die echt een noob is in Computeren, hij leent win 98 dan eve van mij. en om hem dat uit te gaan leggen over MSN of op school schiet niet op of hij vergeet het weer! :D

  Ik weet dat van die bootflop ook, maar ik zoek juist speciaal naar die floppy, als het voor mij zelf was zou ik dat ook doen.
 • Deze moet je hebben. Je downloadt weliswaar niet de originele bootdisk, maar als je een kopie van de originele wil hebben, moet je een kopie van een originele maken…

  Download dit bestand, doe een diskette in je drive, start het bestand op en je hebt na een minuutje een Windows 98 bootdisk (met CD-ROM ondersteuning).
 • Krijg ik dan dat menu of ik kan kiezen dat ik win98 wil instaleren? of krijg ik dan die waar ik D:\setup.exe moet typen?
 • [quote:7b6f8dd056="Leo S"]Deze moet je hebben.[/quote:7b6f8dd056]Is gewoon weer de bootdisk… Ik heb zomaar het vermoeden dat die disk voor installeren niet online staat, aangezien ik em nog nooit ergens ben tegen gekomen (heb nog gezocht… maar helaas :().

  Jochem
 • Daarvoor vroeg ik het ook inderdaad, om zeker te weten dat ik zelf nog niet goed genoeg heb gezocht. Als iemand hem wel heeft op diskette, zou die daarvan dan een zip-bestand kunne maken en mij dan bij MSN toe te voegn om het te sturen? Dat zou ik zeer op prijs stellen.
 • //General X

  Heb je wellicht iets aan een auto format and install diskette?
 • Ik ga het morgen proberen, bedankt!
 • Als je via configuratiescherm/software/opstartdiskette probeert een bootflop te maken mis je inderdaad een aantal bestandjes om op te kunnen starten met een bootmenu en cdrom zal ook geen optie zijn. Staan de volgende ( verborgen) bestanden op de diskette?
  aspi2dos.sys
  aspi4dos.sys
  aspi8dos.sys
  aspi8u2.sys
  aspicd.sys
  autoexec.bat
  btcdrom.sysbtdosm.sys
  choice.com
  command.com
  config.sys
  country.sys
  display.sys
  ega.cpi
  extract.exe
  fdisk.exe
  findcd.exe
  flashpt.sys
  format.com
  himem.sys
  io.sys
  keyb.com
  keyboard.sys
  menu.bat[b:da6037589b]
  mode.com
  mscdex.exe
  msdos.sys
  oakcdrom.sys
  scandisk.exe
  scandisk.ini
  sys.com
  Als dit op de bootflop staat moet het eigenlijk lukken.

  Succes[/b:da6037589b]
 • De comp met win98 saat ergens anders dus kan ik het niet testen, daarom een vraagje nog: Waar kan ik die dikgedrukte bestanden vinden? Gewoon in winows op moet ik gaan googlen?
 • [quote:1c174781d7="General X"]Waar kan ik die dikgedrukte bestanden vinden? Gewoon in winows op moet ik gaan googlen?[/quote:1c174781d7]Hij/zij bedoelde waarschijnlijk alleen mode.com dikgedrukt… maar is vergeten de tag te sluiten :p. Gebeurt welles.

  Jochem
 • Sorry,

  dikgedrukt moet je idd gewoon negeren. Voorzover ik weet staan deze bestanden alleen op de originele win98 bootflop. Kan ze evt wel toesturen ayp.

  Hij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.