Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hoe installeer ik windows?

Anoniem
taco78
10 antwoorden
 • Ik heb een nieuw pc in elkaar gezet, en als ik hem opstart werkt alles goed monitor gaat aan, alleen staat er daarna dat je een boot-cd in moet doen en ik heb toen een windows me engels in gedaan en drukte ik op enter en stond er 1. Boot from Hard-Disk - 2. Boot from CD-ROM, en als ik op "boot from cd-rom" druk, staat er dan weer 1. Install Windows ME (english version) - 2. Start computer with CD-ROM support - 3. Start computer without CD-ROM support. en drukte dus op install windows me (english version) toen over een paar sec stond er Setup is now going to perform a routine check on your system. ik drukte toen ook op enter en stond er please wait while setup initializes, scanning system registry. hier komt de probleem dan: cannot create a temporary directory. if you have HPFS or NTFS installed on your hard drive you will need to create an MS-DOS boot partition to set up windows en hoe kan ik die ms-dos boot partition krijgen. windows is niet geinstalleerd dus.

  ik hoop dat iemand me kan helpen!!??
 • DUBBELPOST :evil:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=100756
 • sorry maar ik krijg geen reactie?!
 • Probeer het eens met een Bootflop nadat je de FAQ gelezen hebt.
 • [quote:6a5d6861e1="Tolgay"]sorry maar ik krijg geen reactie?![/quote:6a5d6861e1] Hmm, bestaat er wel een C:? Fdisk en format: heb je vermoedelijk nodig om de harde schijf te partitioneren. SOms kan dit ook de Windows 98 installatie CD-Rom worden gedaan. In ieder geval ME, en soms ook met SE.
 • www.bootdisk.com
 • Windows-faq
 • Als initiator van de FAQ zal ik voor deze user even de betreffende tekst hier even plaatsen, het is nogal veel. Maar het stappenplan lezen is zeer aan te raden.

  [quote:08dde2f4f9]Tip 30 Een primaire partitie maken.
  Start weer F-Disk met de ondersteuning voor grote harde schijven. Kies dan optie 1, “DOS-partitie of logisch station maken”. Kies vervolgens voor “Primaire DOS-partitie maken” en wacht tot F-Disk de harde schijf heeft gecontroleerd. De volgende vraagt, betekent of u de gehele harde schijf als één partitie wilt gebruiken. Dat wilt u nou net niet. Kies daarom Nee en bevestig met Enter. En wacht weer. Daarna kunt u aangeven hoe groot u de primaire partitie wilt maken. Dit is afhankelijk van de grootte van de harde schijf in zijn geheel, probeer minimaal 1 GB ervoor vrij te maken en toch 1 GB over te houden voor de andere partities. Geef de grootte in door éénmaal op Backspare te drukken en dan de grootte in te typen. Bevestig met Enter. F-Disk zal nu melden dat “de primaire DOS-partitie is gemaakt”.Druk nu op ESC om terug te keren naar het opstartmenu.

  Tip 31. Een uitgebreid station maken
  U bent nu terug in het eerste menu van F-Disk. Kies wederom optie 1, “DOS-partitie of logisch station maken” door op Enter te drukken. Kies dan voor optie 2, het maken van een uitgebreide partitie. Wederom moet u wachten als F-Disk de vrije ruimte op de harde schijf controleert. Nu kunt u de grootte opgeven van de uitgebreide partitie. Let op, neem hier de maximale omvang! Druk dus alleen op Enter en laat F-Disk zijn werk doen. Als de uitgebreide DOS-partitie is gemaakt, drukt u op ESC op terug te gaan naar het openingsscherm.

  Tip 32. Logische stations definiëren
  F-Disk meldt nu zelf dat er in de uitgebreide partitie nog geen logische stations zijn gemaakt en geeft de maximale omvang. Daar gaat u niet mee akkoord, want u wilt niet één maar twee partities maken. Druk dus op Backspace om de standaard waarde te verwijderen en geef de ruimte die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld 500 MB. Als het eerste logische station gereed is, biedt F-Disk u wederom automatisch aan een tweede logisch station te maken, en ook noemt het programma de maximale omvang. Daar bent u mee akkoord. Bevestig met een druk op Enter. Nu is “alle beschikbare ruimte in de uitgebreide DOS-partitie” toegewezen, druk op ESC om door te gaan.

  Tip 33. Actieve partitie kiezen
  Nu moet u nog een actieve partitie kiezen. Dit is de partitie waarvan u wilt opstarten. Kies: 2 en geef vervolgens het nummer van de partitie waarmee u wilt opstarten. Dit is de primaire partitie C: en dus geeft u het nummer 1 en bevestigt dit met Enter.

  Tip 34. Even kijken of alles is gelukt
  F-Disk biedt ook de mogelijkheid alleen even te kijken naar welke partities er op een systeem aanwezig zijn. Kies daartoe vanuit het opstartscherm voor optie 4 “Partitie gegevens weergeven” en daarna voor “Ja” om de logische stations in de uitgebreide partitie te zien. Druk daarna TWEEMAAL op ESC om F-DISK af te sluiten en terug te keren naar de DOS-Prompt.

  Tip 34. Opnieuw opstarten!
  Nu u alle partities heeft gemaakt zoals u ze hebben wilt, moet u de computer opnieuw opstarten om de veranderingen ook in het systeem door te voeren. Laat de opstartdiskette in het diskettestation en schakel de pc handmatig uit en weer in. Boot nu met ondersteuning voor de cd-rom.

  Tip 35. Nieuwe partities formatteren
  Wacht tot de DOS-prompt is verschenen. Het is weliswaar niet altijd nodig, maar om problemen later te voorkomen is het toch slim voor u begint met het installeren van Windows de zojuist gemaakte partities te formatteren. Type daarom achter de prompt het commando: “format c:” (met de dubbele punt!) en druk op Enter. U krijgt dan een waarschuwing dat formatteren alle informatie van station C: zal verwijderen, geef echter door het indrukken van de letter J en vervolgens een druk op Enter aan dat u wel wilt doorgaan met formatteren. Wacht daarna tot het formatteren gereed is. [/quote:08dde2f4f9]Het programma [b:08dde2f4f9]FDISK.EXE[/b:08dde2f4f9] is hier te downloaden (is een vertrouwde download locatie, de mijne namelijk).
 • Misschien een domme opmerking van deze beginner, maar als je opstart met cd-rom ondersteuning en de ME-cd zit in de speler dan komen fdisk,format,setup e.d. toch op de ram-drive te staan, zodat je hier vanaf kunt starten ???

  Heb je in de bios misschien de opstart volgorde de cd als eerste start?

  (nee niet schieten! ik ben maar een eenvopudige boere…)
  :oops:
 • Gebruiksaanwijzing FDISK: http://www.breekpunt.nl/artikel.asp?id=297

  succes ermee :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.