Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows server 2003

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Hoi,

  Ligt het nu aan my, of is er erg weinig nieuws over deze nieuwe os ?

  heeft iemand er al ervaring mee ?

  ik werk nu met Win2k proffesional, en vraag me af of het rendabel is over te gaan naar 2k3.

  weet iemand ook hoe de ondersteuning voor spellen is ?
 • Een server versie is nooit aan te raden om games mee te gaan spelen of voor Office/Internet toepassingen, als je al iets nieuws wilt ga dan over naar XP Prof.
 • De laatste berichten die ik heb gelezen zijn zeer positief. Het produkt schijnt nu, enige tijd later na de release, aan de verwachtingen te voldoen.

  Ik denk niet dat spellen hierop draaien, Bill heeft voor security gekozen boven backward compatibillity. Dit schijnt in te houden dat sommige of een hoop software pakketten niet meer draaien op 2003.

  Toch zou het geen slecht idee zijn om een server te gebruiken voor spelen. Als je bijvoorbeeld een multiplayer spel hierop gaat hosten, zou het, mits het draait, best wel wat performance kunnen opleveren. Voor single player maakt het niet uit.
 • Ik ben juist zeer tevreden over win2k, en totaal niet over xp,

  dus daar zal ik zeker niet naar overstappen.

  daarom wil ik ook weten of 2003 meer lijkt op nt/2k of op xp.
 • Dat was snel
 • [quote:8737d7b54d="Quercus"]Ik ben juist zeer tevreden over win2k, en totaal niet over xp,

  dus daar zal ik zeker niet naar overstappen.

  daarom wil ik ook weten of 2003 meer lijkt op nt/2k of op xp.[/quote:8737d7b54d]

  2003 is qua uiterlijk bijna hetzelfde als windows XP :wink:

  Onder de motorkap zit het alleen heel anders in elkaar. Voor games zou ik het idd ook niet draaien, omdat het heel veel services op de achtergrond heeft lopen. (standaard dan, allerlei netwerk services etc)
  Het opstart gaat ook niet geweldig snel, maar is al een hele verbetering tov 2000 server/ prof (wat echt niet normaal is)

  Mijn mening, niet overstappen…..
 • ik speel zelf vrijwel geen games, dus dat is niet zo'n probleem.

  ik doe wel veel met videobewerking, en als 2003 inderdaad veel services op de achtergrond heeft lopen, kan dit wel eens wat snelheid kosten.

  dat een pc/os niet snel opstart boeit niet, reboot toch maar eens in de paar maanden :)


  en de vraag is dan ook of de oudere ( vaak freeware) software er nog steeds op draait. daar had (heeft) xp ook nog wel eens moeite mee.
 • Ik ben zelf al een tijdje aan het klooien met w2k3 en ik ben nog geen xp software tegen gekomen die niet draait onder 2003.
 • Voorzover ik weet is 2003 gewoon een geupdate XP, met het accent op stabiliteit en serverfuncties. Dat betekent dus dat er bepaalde services wel, en andere niet draaien. Als je wilt kun je er gewoon mee gamen. Hier heb je een handleiding:

  http://www.msfn.org/win2k3/
 • Anders haal je ff de trial van de site van Microsoft.
 • windows 2003 = geupdate windows XP met klassieke look :wink:
 • Of een update van 2000 gemeng met XP en zonder teletubie look en aanmeldingsscherm… En heeeel veel server opties..
 • Snap veel van jullie opmerkingen niet. Windows 2003 Server is een Server-systeem, dus dat kun je helemaal niet vergelijken met XP of W2K Prof. Het is van een hele andere grootheid en dient een heel ander doel.

  Het aantal verbeteringen tov W2K server is bovendien enorm, maar op je desktop daar heeft het niets te zoeken en biedt het ook geen extra's die nut hebben.

  mvrgroet Edmond
 • [quote:80512e17e8="Edmond Varwijk"]Snap veel van jullie opmerkingen niet. Windows 2003 Server is een Server-systeem, dus dat kun je helemaal niet vergelijken met XP of W2K Prof. Het is van een hele andere grootheid en dient een heel ander doel.
  [/quote:80512e17e8]

  Ander doel ok, maar het is toch opgebouwd net als XP/win2k? Ik heb die trial gehad en het enige speciale wat ik vond waren alle server tools en de Manage your server wizard, voor de rest zag het er doodnormaal uit.
 • Dat klopt, maar jij kan niet zien wat er onder de motorkap allemaal veranderd is. En dat zal toch wel een hoop zijn anders had MS het netzogoed niet uit kunnen brengen :wink:
 • Precies, de schil eromheen is heel verleidelijk en laat je denken dat het allemaal één pot nat is. Misschien is dat ook wel niet zo slim, maar daar kunnen wij weinig aan veranderen. Maar klik alleen maar eens een beetje door in de Manage your Server-wizard die na het opstarten verschijnt en je zult dingen zien die niet op een desktop horen. Tenzij jij natuurlijk graag je desktop inzet als DNS voor de hele buurt, als FTP en Certificate-server, en je er bovendien tien websites op host en een Active Directory van alle leden van je familie en hun printers, pc's, rechten…..

  Kortom, laat je niet door de GUI ontwerpers van MS in de luren leggen, W2K Server is geen desktop-versie.

  groetjes Edmond
 • Als je de link van Gerben volgt kan je hem toch aardig omturnen,hoewel die daar niet voor ontworpen is.
 • En hoewel je daar ook geen 1200 Euro extra voor betaalt, lijkt mij. Afgezien nog of het er niet minder stabiel en minder veilig van wordt.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.