Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR ontbreekt

4 antwoorden
  • Had ik eindelijk mijn computer weer aan de praat nadat die steeds na 20 sec. uitging diend het volgende probleem(pje) zich alweer aan. Ik heb windows xp geinstalleerd en alle software er op gezet. Nu krijg ik bij het opstarten de volgende melding: NTLDR onbreekt druk ctrl + alt + del om opnieuw te starten. Ik heb op dit forum gezocht naar een antwoord en heb nu het idee dat dit probleem met de opstart volgorde te maken heeft zoals die in de bios is ingesteld klopt dit? (Volgorde is: Hdd-0, cd rom, floppy) In de computer zit maar één harde schijf met twee partities.
  • Bootvolgorde in BIOS lijkt me OK. NTLDR is nodig om je XP te kunnen booten. Voor herstel gebruik je de recovery console van XP, inloggen als administrator, probeer het commando fixboot achter de prompt.
  • Kun je dit wat nader toelichten. Hoe log ik in als de computer niet eens opstart? recovery console is dat niet dat menu als je op F8 drukt tijdens het opstarten? Heb ik trouwens geprobeerd maar na "verifying DMI pool data" komt meteen die melding over NTLDR. Is windows opnieuw installeren een optie?
  • Je moet vanaf xp cd starten, en daar kan je dan de recovery console gebruiken. Jochem

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.