Vraag & Antwoord

OS Windows

Printer Server in een groot netwerk.

5 antwoorden
  • Ik heb een opdracht voor school, die luid: Een printerserver installeren; is dat alles?! Er komt een telefoontje van het administratiekantoor met de vraag of het mogelijk is om vanuit ieder werkstation printopdrachten naar een bepaalde printer te versturen. In het netwerk van het administratiekantoor wordt het printen tot op heden uitgevoerd op 2 lokale printers. Ze zijn direct gekoppeld aan 2 werkstations en kunnen alleen vanaf die werkstations gebruikt worden. Er ontstaat een probleem wanneer je vanuit ieder willekeurig werkstation printopdrachten wilt versturen naar een bepaalde printer. Dit is op te lossen door een aparte printerserver te installeren. De printerserver moet geïnstalleerd worden in het bestaande netwerk. Dat lijkt eenvoudig, maar er moet toch een groot aantal zaken goed geregeld worden. Er wordt een printerserver gekocht. Het doosje heeft een RJ45-stekker en twee printerpoorten. Aan de ene poort moet een kleurenprinter gekoppeld worden en aan de andere een laserprinter. Vanuit PaintShopPro wil men foto's bewerken en automatisch printen op de kleurenprinter. Binnen Word en Excel moet al het printwerk automatisch naar de laserprinter gaan. De genoemde applicaties dienen op ieder werkstation gedraaid te kunnen worden. Voor de printerserver dient vervolgens een gebruikershandleiding gemaakt te worden en het bestaande inrichtingsplan van het netwerk moet aangepast te worden. Wie kan me hier bij helpen, met waar ik op moet letten en wat de mogelijkheden zijn, alvast bedankt C
  • Beetje op zoek naar de makkelijkste weg? Je kunt op internet voldoende vinden over de installatie van printservers. Daarnaast zijn er handleidingen, en boekjes waarin staat hoe word en excel werken - als je die al niet zelf op school kunt gebruiken. Je leert er alleen van als je het zelf uitvlooit, niet als je anderen aan het werk zet. Succes!
  • Ik ben echt wel eerst zelf op school gegaan maar dit is toch een forum ook bedoeld voor vragen, misschien weet iemand het wel of weet iemand waar het staat, en ik ben op zoek naar de mogelijkheden,..
  • Ik heb voor de scholen binnen onze stichting ooit eens een handleidinkje gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je een printserver moet installeren. Wij maken altijd gebruikt van de HP jetdirect 170X. De manier waarop deze geïnstalleerd wordt en gebruikt is er één die door IBM wordt aangeraden. Misschien is het een start? Je kunt deze handleiding op [url=http://home.planet.nl/~r.sellis/]mijn site [/url]vinden onder het kopje netwerk. Voor een W2K server kun je in plaats van LPR poort ook de TCP/IP poort nemen. Suc6 met je opdracht
  • Waarom scan je anders niet je hele lesboek voor komend jaar in en post je die hier, kunnen we gelijk al je opdrachten voor je maken....Tjonge jonge, hier leer je toch niks van. Het is natuurlijk ok als je een losstaande vraag stelt, maar je post gewoon je hele opdracht en verwacht dat wij hem oplossen voor je...Misschien is de bakkersopleiding oid een betere richting voor je????

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.