Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] icoon internetverbinding kwijt

Anoniem
praatpaal
1 antwoord
  • :( Ik heb zojuist XP geinstalleerd. Heel wat moeite gehad mijn internetverbinding weer aan de praat te krijgen via mijn Webvox. Ik heb uiteindelijk dat apparaat middels USB aan moeten sluiten (zat eerst via seriele poort) en de beide com-poorten softwarematig uit moeten schakelen (werkte om de een of andere duistere reden niet, geen conflict). Nu heb ik via www.kpn.com de laatste drivers voor het modem gedownload en geinstalleerd. Daarmee kreeg ik die Webvox uiteindelijk aan de praat.
    Wat is nu het probleem hoor ik je denken. Nu heb ik mijn internetverbinding (hetnet via de ouderwetse telefoonlijn) via de 'connection wizard' geconfigureerd. Maar waar ik verwacht had deze te zien onder de optie 'netwerkverbindingen' in het configuratiescherm, zie ik hem daar niet!!! De enige manier om de verbinding met eigenschappen te zien is via de optie 'internet-opties' in de Internet Explorer (tabblad 'verbindingen'). En als ik dan bij de eigenschappen van de verbinding kijk staat het vakje 'icoon plaatsen in de 'system-tray'' aangevinkt. [b:924472a132]Ondanks dat zie ik dat icoontje niet[/b:924472a132]. Wanneer ik mijn mail opgehaald heb en Outlook of Webmail sluit komt ook niet de vraag of ik de verbinding met HetNet wil verbreken. Sterker nog, ik kan de verbinding maar op een manier verbreken, en dat is mezelf afmelden en opnieuw aanmelden. Dan pas komt de melding [b:924472a132]'Er is nog een verbinding actief, mag deze afgesloten worden?'[/b:924472a132].

    [b:924472a132]Heeft iemand een tip voor mij hoe ik mijn verbinding zichtbaar kan maken?[/b:924472a132] Ik dacht het allemaal goed ingesteld te hebben, maar toch komt er geen icoontje. Rara hoe kan dat? :-? Heeft dit misschien iets te maken met het uitschakelen van de com-poorten? Verder gaat het internetten overigens prima.

    [b:924472a132][mod edit: title change en move to.. t.][/b:924472a132]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.