Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook-berichten niet te verwijderen?

None
2 antwoorden
  • Af en toe verwijder ik overbodige berichten uit Outlook (versie 6). Als de map ‘Verwijderde items’ leeg is gemaakt, blijkt het bestand ‘Verwijderde items.dbx’ nog steeds 100 MB te bevatten. Hetzelfde geldt voor de andere mappen die leeg zijn gemaakt. Daardoor worden er toch honderden MB schijfruimte bezet gehouden. Ra, ra hoe kan dat?
    De bestanden, waarin de mappen van Outlook zitten zijn te vinden via het pad C:\Windows\Aplication Data\Identities\groot getal\Microsoft\Outlook Expres. Ik gebruik Windows 98.
  • Allereerst dit: Je hebt het over Outlook en in je verdere betoog blijkt het dat je Outlook Express bedoelt. Dat zijn twee geheel verschillende programma's!

    Het verschijnsel is gewoon heel bekend. Niets aan de hand. Na verwijderen van bestanden in Outook Express is nl. de achterliggende map niet opgeschoond. Dat gebeurt pas als je de mappen hebt gecomprimeerd: In Outlook Express Bestand/Map/Alle mappen comprimeren.

    Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.