Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe maak ik een .img bestand?

Anoniem
None
1 antwoord
 • LS,

  Ik wil voor mijn computer graag een bootable CD-ROM maken met daarop een aantal oude DOS-programma's als Norton Commander om op die manier in geval van nood mijn Windows ME te kunnen redden en evt de registry terug te kunnen zetten. Ik realiseer me dat ik dit ook al met een bootdiskette zou kunnen doen, maar ik wil graag een uitgebreide serie aan programma's erop zetten, en dat past niet op 1,44 MB.

  In Nero heb ik de optie gevonden om een bootable CD-ROM te branden, maar de enige manier om data te laden is via een verwijzing naar een .img-bestand. Is er niet een manier om bestanden gewoon te slepen en alleen de bootsector op een dergelijke manier te importeren?

  Ik heb al geprobeerd om met WinImage een .img-bestand te maken, maar deze is beperkt tot maximaal 2,88 MB terwijl ik eigenlijk gebruik wil maken van de volle 650 ~ 700 MB van de CD-ROM. Zijn er misschien andere programma's die wel grotere bestanden kunnen maken? Liefst met ondersteuning van een directorystructuur.

  Goed, dat waren mijn 2 vragen, alle hulp wordt enorm gewaardeerd want de zoekfunctie van dit forum en Google hebben vooralsnog geen oplossingen geleverd.

  Groeten,

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.