Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

w2k installeren met bootdisk lukt niet (inmiddels opgelost!)

Fr@ns
6 antwoorden
 • Inmiddels het probleem opgelost! :-)

  De vraag had de volgende strekking (weet het niet meer precies):

  Ik wil w2000 installeren met bootdisk. Hiervoor moet je de vier bootdisk bestanden op diskette zetten. Dit lukt mij niet. De 'makeboot.exe' doet niets. En als ik de bestanden op diskette wil zetten krijg ik de melding: het bestand is te groot.

  Al met al is het een beetje knullig gegaan. Ik had het opgelost en niemand had nog gereageerd. Ik dacht dat het dan beter was om snel mijn vraag maar weg te halen. Na dat gedaan te hebben zag ik dat Hans net had gereageerd. Iedereen bedankt en nogmaals Sorry! :oops: :-?
 • Hoe maak je die diskettes? Op de CD-Rom staat de benodigde software (makeboot in de map Bootdisk). Wat ging er mis met het booten vanaf CD-Rom? Dat blijft namelijk de makkelijkste weg?
 • Dit is nu uitgesproken zo'n voorbeeld wat eigenlijk niet zo mogen kunnen. Een antwoord staat er nog, maar de vraag is door de inzender verwijderd.

  Jan de Boer
 • Hallo Hans,

  Toch bedankt voor je reactie. Het direkt installeren van de cdrom lukte niet omdat de pc nog als eerste de diskette benaderde. Toen ik in het bios de cdrom als eerste had geselecteerd ging het goed. Deze tip kwam ik ergens tegen en heb toen mijn bericht aangepast. En toen had jij net gereageerd.

  De bootdisk lukte niet. De makebootdisk.exe deed niets en als ik de bestanden rechtstreeks wou kopiëren kwam dus de meldign dat het bestand te groot is. De diskette's die ik gebruik hebben 1.457.664 bytes en de bestanden van de bootdisk 1.474.560 bytes. Dus te groot.

  Maar goed, windows is nu aan het installeren, dus 't is verder niet meer zo relevant.
 • [quote:b709a6d9a7="J. de Boer"]Dit is nu uitgesproken zo'n voorbeeld wat eigenlijk niet zo mogen kunnen. Een antwoord staat er nog, maar de vraag is door de inzender verwijderd.

  Jan de Boer[/quote:b709a6d9a7]

  Tja, sorry hoor! :oops:
 • [quote:a0bcb1e057="J. de Boer"]Dit is nu uitgesproken zo'n voorbeeld wat eigenlijk niet zo mogen kunnen. Een antwoord staat er nog, maar de vraag is door de inzender verwijderd.
  Jan de Boer[/quote:a0bcb1e057]Inderdaad, Frans:
  zet je even de oorspronkelijke titel er terug en ook je allereerste vraag? Dan is er later misschien iemand anders nog iets mee.
  (eventueel zet je in de titel maar bij: opgelosto)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.